относно спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

относно спирачки

Мнениеот неодачник » Чет 30 юли 2009 19:27

имам следния проблем; като натисна спирачки имам чуството че спират само предните колела, които след пипане с ръка по джантата парят , а задните са студени, ходих в сервиза и ми казаха че задните имали феродо и без повече обяснения ми казаха да си карам така ,на мен обаче не ми харесва , има ли някой подобен проблем, нека сподели своя опит ,мисля че ще е от полза на много колеги :(

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: относно спирачки

Мнениеот snupeca » Чет 30 юли 2009 19:39

Ахам...
А колата каква е? С барабани ли е отзад?
Нормално е предните да хващат повече и по-рано от задните, особенно ако е барабан отзад.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 30 юли 2009 19:42

Минавал ли с ипреглед? Те това проверяват.

Потребителски аватар
kika2006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kika2006 » Чет 30 юли 2009 19:42

Кантарния механизъм на задните спирачки!Би трябвало да греят при товар отзад,или при по агресивно и често натискане на педала.Ако имаш спокоен стил на шофиране,спираш с мотора и галиш спирачките в сервиза най вероятно са били прави.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 30 юли 2009 20:45

Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня :oops: ) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно :) Може да го провериш mhihi нямери място където може да спреш рязко дай на някои приятел да ти кара колата и да натисне спирачките силно да се получи блокиране на колата и се загледай да видиш , че ще блокират само предните колела, а задните не ;) (нали ако нямаш ABS )

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Чет 30 юли 2009 21:17

rexpitbul написа:Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня :oops: ) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно :) Може да го провериш mhihi нямери място където може да спреш рязко дай на някои приятел да ти кара колата и да натисне спирачките силно да се получи блокиране на колата и се загледай да видиш , че ще блокират само предните колела, а задните не ;) (нали ако нямаш ABS )

не мямам ABS, КОЛАТА ГОЛФ3 1.8 АБС барабани отзад, значи няма нищо нередно и при вас ли е така? :)значи да си карам споко

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 30 юли 2009 21:24

неодачник написа:
rexpitbul написа:Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня :oops: ) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно :) Може да го провериш mhihi нямери място където може да спреш рязко дай на някои приятел да ти кара колата и да натисне спирачките силно да се получи блокиране на колата и се загледай да видиш , че ще блокират само предните колела, а задните не ;) (нали ако нямаш ABS )

не мямам ABS, КОЛАТА ГОЛФ3 1.8 АБС барабани отзад, значи няма нищо нередно и при вас ли е така? :)значи да си карам споко

Ааааа щом си с барабани, ако почнат да греят значи е лошо да знаеш

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Чет 30 юли 2009 21:47

rexpitbul написа:
неодачник написа:

не греят барабаните, апредните дискове :cry:

Ааааа щом си с барабани, ако почнат да греят значи е лошо да знаеш

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Чет 30 юли 2009 21:49

mania написа:Минавал ли с ипреглед? Те това проверяват.

ми предните държат ,нозадните превъртат, ръчната държи

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 30 юли 2009 21:50

Хм... :D да Ви река кво беше при мен.
Преди месец сменях задни лагери на сервиз ,при доверен познат човек.Майсторът си вършеше работата и ми казва...
"Ам те одзад накладките ти като нови ,аве ти спираш ли като хората".
Казвам му ам спирам,малко колата се изсипва напред,ама спира...уж.
Спираш вика с предните само... :shock
Взе нещо не видях какво,и щракаше по някакви зъбци,там около челюстите ,той обясняваше човека ама кой да слуша(на мен ми лагери в главата).
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване на спирачка барабаните са леко топли(преди не бяха и грам).
Та това.

ПП преди да щрака по тия зъбци охлаби напълно ръчната.
След интервенцията и тя беше по добра.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 30 юли 2009 21:55

mariovasi написа:Хм... :D да Ви река кво беше при мен.
Преди месец сменях задни лагери на сервиз ,при доверен познат човек.Майсторът си вършеше работата и ми казва...
Взе нещо не видях какво,и щракаше по някакви зъбци,там около челюстите ,той обясняваше човека ама кой да слуша(на мен ми лагери в главата).
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване барабаните леко са топли.
Та това.

Значи колега, и при мен беше така.. когато натисна спирачките колата се изнася напред все едно я рита някой отзад.. и се чуваше някакво стържене отзад. Съответно отидох на майстор погледна и каза че накладките са толкова мазни и лъскат доста, и че може да се избръсне на тях :screwy Та сменихме накладките обезвъздуши човека цялата спирачна система и колата направо спира каточели има АБС :) (Съответно няма)...! Та мисалта ми е колегата да си погледне спирачната система при човек който разбира.. че спирачките са най-важното нещо в колата!

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 30 юли 2009 21:57

:roll: Отговорът е някъде там.Просто при всеки явно е според случея и е индивидуално.
Трябва Човек да погледне...че да стане.
Лошото е че отиваш плащаш и пак същото "Ам то добре ништу и няма" и после :banghead:

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Чет 30 юли 2009 22:03

IceHeart написа:
mariovasi написа:Хм... :D да Ви река кво беше при мен.
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване барабаните леко са топли.
Та това.

Значи колега, и при мен беше така.. когато натисна спирачките колата се изнася напред все едно я рита някой отзад.. и се чуваше някакво стържене отзад. Съответно отидох на майстор погледна и каза че накладките са толкова мазни и лъскат доста, и че може да се избръсне на тях :screwy Та сменихме накладките обезвъздуши човека цялата спирачна система и колата направо спира каточели има АБС :) (Съответно няма)...! Та мисалта ми е колегата да си погледне спирачната система при човек който разбира.. че спирачките са най-важното нещо в колата!

ами в сервиза ми казаха че наякладките са добре , иможеш да караш поне още 10000км, знам ли вече на кого да вярвам :screwy

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 31 юли 2009 7:25

неодачник написа:имам следния проблем; като натисна спирачки имам чуството че спират само предните колела, които след пипане с ръка по джантата парят , а задните са студени, ходих в сервиза и ми казаха че задните имали феродо и без повече обяснения ми казаха да си карам така ,на мен обаче не ми харесва , има ли някой подобен проблем, нека сподели своя опит ,мисля че ще е от полза на много колеги :(
колега и аз имам проблем със спирачките накладки има ,регулирани 4истене аба сумати време съм си играл с тях. та и аз така имам чувството че спират само предните и дигнах одзад лако на крик, накарах един прител да запали колата и да натиска спирачката яко а аз с ключа за гуми се опитвам да в завъртя фанал съм на един болт за да вида какво усилие ми е необходимо да ги поместя спирачката до краи натисната,и прилагам съвсем леко усилие да ги завъртя задържат ама леко усеща се нямам ABS та може и ти да пробваш така, регулирал съм накладките от конусчетата, наегната е ръчната иначе може и на стенд да ти ги замерят длаи са в нормите,аз не съм ходел де :да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 01 авг 2009 4:40

Казали са ти да караш така, защото задните спирачки до колкото си спомням спират 20%. На повечето хора не им пука особено дали спират на 80 или на 100%. Обаче зимата или при екстремно спиране има значение. Трябва да загряват и задните. Разбира се не колкото предните, но трябва да са чувствително топли на пипане.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”