относно спирачки
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
относно спирачки
имам следния проблем; като натисна спирачки имам чуството че спират само предните колела, които след пипане с ръка по джантата парят , а задните са студени, ходих в сервиза и ми казаха че задните имали феродо и без повече обяснения ми казаха да си карам така ,на мен обаче не ми харесва , има ли някой подобен проблем, нека сподели своя опит ,мисля че ще е от полза на много колеги 
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: относно спирачки
Ахам...
А колата каква е? С барабани ли е отзад?
Нормално е предните да хващат повече и по-рано от задните, особенно ако е барабан отзад.
А колата каква е? С барабани ли е отзад?
Нормално е предните да хващат повече и по-рано от задните, особенно ако е барабан отзад.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Минавал ли с ипреглед? Те това проверяват.
- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
Кантарния механизъм на задните спирачки!Би трябвало да греят при товар отзад,или при по агресивно и често натискане на педала.Ако имаш спокоен стил на шофиране,спираш с мотора и галиш спирачките в сервиза най вероятно са били прави.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня
) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно
Може да го провериш
нямери място където може да спреш рязко дай на някои приятел да ти кара колата и да натисне спирачките силно да се получи блокиране на колата и се загледай да видиш , че ще блокират само предните колела, а задните не
(нали ако нямаш ABS )
нямери място където може да спреш рязко дай на някои приятел да ти кара колата и да натисне спирачките силно да се получи блокиране на колата и се загледай да видиш , че ще блокират само предните колела, а задните не - неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
rexpitbul написа:Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно
Може да го провериш
нямери място където може да спреш рязко дай на някои приятел да ти кара колата и да натисне спирачките силно да се получи блокиране на колата и се загледай да видиш , че ще блокират само предните колела, а задните не
(нали ако нямаш ABS )
не мямам ABS, КОЛАТА ГОЛФ3 1.8 АБС барабани отзад, значи няма нищо нередно и при вас ли е така?
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
неодачник написа:rexpitbul написа:Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно
Може да го провериш
(нали ако нямаш ABS )
не мямам ABS, КОЛАТА ГОЛФ3 1.8 АБС барабани отзад, значи няма нищо нередно и при вас ли е така?значи да си карам споко
Ааааа щом си с барабани, ако почнат да греят значи е лошо да знаеш
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
rexpitbul написа:неодачник написа:rexpitbul написа:Както каза колегата преди мен за кантариния механизъм, мисля че се казваше разпределител на спирачно усилие (не съм сигурен дали така беше наименованието не помня) той спира пропускането на спирачна течност към задния кръг на спирачките и по-голямото спирачно усилие се насочва към предните колела, с които автомобила спира предимно
Може да го провериш
(нали ако нямаш ABS )
не мямам ABS, КОЛАТА ГОЛФ3 1.8 АБС барабани отзад, значи няма нищо нередно и при вас ли е така?значи да си карам споко
не греят барабаните, апредните дискове![]()
Ааааа щом си с барабани, ако почнат да греят значи е лошо да знаеш
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:Минавал ли с ипреглед? Те това проверяват.
ми предните държат ,нозадните превъртат, ръчната държи
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Хм...
да Ви река кво беше при мен.
Преди месец сменях задни лагери на сервиз ,при доверен познат човек.Майсторът си вършеше работата и ми казва...
"Ам те одзад накладките ти като нови ,аве ти спираш ли като хората".
Казвам му ам спирам,малко колата се изсипва напред,ама спира...уж.
Спираш вика с предните само...
Взе нещо не видях какво,и щракаше по някакви зъбци,там около челюстите ,той обясняваше човека ама кой да слуша(на мен ми лагери в главата).
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване на спирачка барабаните са леко топли(преди не бяха и грам).
Та това.
ПП преди да щрака по тия зъбци охлаби напълно ръчната.
След интервенцията и тя беше по добра.
Преди месец сменях задни лагери на сервиз ,при доверен познат човек.Майсторът си вършеше работата и ми казва...
Спираш вика с предните само...
Взе нещо не видях какво,и щракаше по някакви зъбци,там около челюстите ,той обясняваше човека ама кой да слуша(на мен ми лагери в главата).
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване на спирачка барабаните са леко топли(преди не бяха и грам).
Та това.
ПП преди да щрака по тия зъбци охлаби напълно ръчната.
След интервенцията и тя беше по добра.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
mariovasi написа:Хм...да Ви река кво беше при мен.
Спираш вика с предните само...![]()
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване барабаните леко са топли.
Та това.
Значи колега, и при мен беше така.. когато натисна спирачките колата се изнася напред все едно я рита някой отзад.. и се чуваше някакво стържене отзад. Съответно отидох на майстор погледна и каза че накладките са толкова мазни и лъскат доста, и че може да се избръсне на тях
Та сменихме накладките обезвъздуши човека цялата спирачна система и колата направо спира каточели има АБС - mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Трябва Човек да погледне...че да стане.
Лошото е че отиваш плащаш и пак същото "Ам то добре ништу и няма" и после

- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:mariovasi написа:Хм...да Ви река кво беше при мен.
Спираш вика с предните само...![]()
От тогава при спиране не се изсипва напред колата,при по екстремно ползване барабаните леко са топли.
Та това.
Значи колега, и при мен беше така.. когато натисна спирачките колата се изнася напред все едно я рита някой отзад.. и се чуваше някакво стържене отзад. Съответно отидох на майстор погледна и каза че накладките са толкова мазни и лъскат доста, и че може да се избръсне на тяхТа сменихме накладките обезвъздуши човека цялата спирачна система и колата направо спира каточели има АБС
(Съответно няма)...! Та мисалта ми е колегата да си погледне спирачната система при човек който разбира.. че спирачките са най-важното нещо в колата!
ами в сервиза ми казаха че наякладките са добре , иможеш да караш поне още 10000км, знам ли вече на кого да вярвам

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз имам проблем със спирачките накладки има ,регулирани 4истене аба сумати време съм си играл с тях. та и аз така имам чувството че спират само предните и дигнах одзад лако на крик, накарах един прител да запали колата и да натиска спирачката яко а аз с ключа за гуми се опитвам да в завъртя фанал съм на един болт за да вида какво усилие ми е необходимо да ги поместя спирачката до краи натисната,и прилагам съвсем леко усилие да ги завъртя задържат ама леко усеща се нямам ABS та може и ти да пробваш така, регулирал съм накладките от конусчетата, наегната е ръчната иначе може и на стенд да ти ги замерят длаи са в нормите,аз не съм ходел денеодачник написа:имам следния проблем; като натисна спирачки имам чуството че спират само предните колела, които след пипане с ръка по джантата парят , а задните са студени, ходих в сервиза и ми казаха че задните имали феродо и без повече обяснения ми казаха да си карам така ,на мен обаче не ми харесва , има ли някой подобен проблем, нека сподели своя опит ,мисля че ще е от полза на много колеги

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Казали са ти да караш така, защото задните спирачки до колкото си спомням спират 20%. На повечето хора не им пука особено дали спират на 80 или на 100%. Обаче зимата или при екстремно спиране има значение. Трябва да загряват и задните. Разбира се не колкото предните, но трябва да са чувствително топли на пипане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”