Здравейте,
Преди 8 000 км, смених свещите на двигателя профилактично.Те бяха с керемиден цвят. Сега като извадих да ги проверя профилактично и цвета на електродите беше бял,отново без видим нагар. На предните все пак се виждаше малко черничко по основата на електродите, а сега всичко свети бяло( без нагар и грам черно). Нормален ли е бял цвят на електродите без нагар и ако не ,на какво според вас се дължи? Дали свещите са ментета-сложих сащите. С колата нямам проблеми- върви по същия начин. Може ли да е от лош бензин? Прочетох,че белия цвят говори за бедна смес,няма ли тогава да има проблем с динамиката?Единственото ,което съм правил по колата от тогава е почистване на EACV клапана и после си играх с един болт на инжекциона за да регулирам оборотите на празния ход.Двигателя е Д16А8 на Хонда-пиша тук,защото предната ми кола беше VW и уважавам мнението ви. Благодаря предварително.
бял цят на електродите на свещите?Нормален ли е?
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: бял цят на електродите на свещите?Нормален ли е?
до колкото аз знам цвета трябва да е керемидев когато е бял значи сместа е бедна аз поне така знам (бедна смес ще рече че въздуха е много а горивото малко)
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Неподходящо топлинно число на свеща.Сигорен ли си,че тези свещи са за този двигател?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен сам в номера на свещите,но не сам сигурен дали не са ментета.Свещите са NGK,старите също бяха такива,само дето на новите има накрая прибавена една буква Y-не знам какво означава.Старите със сигурност са истински-така си дойде колата от Италия.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,извинявай,че ти пиша в темата-при мен е същата работа.Преди около 5000 км смених свещите с NGK и вчера случайно реших да ги погледна-бели са.Разлика във вървежа на колата няма.Не знам как да регулирам сместа,явно е бедна,но нали компютър я приготвя.Пък и ако така колата е по-икономична....
Колата е голф 3 ГТИ 2Е,няма газ,само бензин
Колата е голф 3 ГТИ 2Е,няма газ,само бензин

ако не ви се е променил разхода и динамиката-не се втелявайте а си карайте
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
botor написа:ако не ви се е променил разхода и динамиката-не се втелявайте а си карайте

Ето същата...
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
mariovasi написа:botor написа:ако не ви се е променил разхода и динамиката-не се втелявайте а си карайте
![]()
Ето същата...
и мойте са такива, на три различни марки свещи все бели ги вадя

Последна промяна от zdravko555 на Сря 09 дек 2009 20:52, променено общо 1 път.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
wwwolfish написа:Сигурен сам в номера на свещите,само дето на новите има накрая прибавена една буква Y-не знам какво означава.

...."Двигателя е Д16А8 на Хонда"
NGK BCPR6E-11

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”