Увиснала шофьорска врата на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitaka77
Автомобил:
Двигател:

Увиснала шофьорска врата на Голф 4

Мнениеот mitaka77 » Съб 12 дек 2009 22:32

Здравейте , карам Голф 4 TDI шофьорската ми врата е леко увиснала и от това се чува шум в купето(свистенето на вятъра) а и когато има силен дъжд се процежда и някоя друга капка :cry: .Какво мога да направя за да фиксирам проблема?Някакси да стегна , да прибера вратата навътре или някакво ново външно уплътнение на вратата?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Увиснала шофьорска врата на Голф 4

Мнениеот Haralampi » Нед 13 дек 2009 0:26

С колко врати е колата? Обикновено провисването е "свойство" само на 2-вратките!?

Иначе и моята е разместена - седи леко навън и се затваря по-трудно и също при силен дъжд влиза и някоя друга капка/вадичка ;)
По принцип първото, което трябва да опиташ е да я регулираш от куката закачена за купето, която влиза в бравата. Така можеш да прибереш вратата да се затваря по-плътно. Това го знам само на теория - не ми е останало време да го направя и при мен и да видя какъв ще е ефекта. Развиваш двата болта на куката и с пробване регулираш...

Иначе ако наистина е провиснала - помагат 2 или 4 силни ръце или крик - например посредством дървено трупче. Трябва обаче внимателно да не отлитне на някъде, че да изправяш и ламарини после. Иначе съм чел за някакви планки на пантите и т.н., но не съм достатъчно на ти, че да те съветвам в тая посока.

Иначе както казах и на мен ми предстои поне първото (надявам се да не стигам до крик-а... мисля, че при мен няма провисване или съвсем минимално - по-скоро само изваждане навън). Иначе аз съм с 4 врати.

Ако някой има вече опит или идеи - нека сподели - и мен актуално ме касае!
Принципно има няколко теми по въпроса, но са доста оспамени и на мен не ми донесоха кой знае колко инфо, извън това, че куката е регулируема....

При мен има и много досадно скърцане от пантите, когато вратата се отваря нормално бавно или по-бавно - половин шише силиконов смазочен шпрей не помогна ама ни малко. Все едно не съм пръскал! :(

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 13 дек 2009 0:42

в краен слу4аи свали прозореца и я напани силно нагоре :)

Потребителски аватар
hdjfmr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hdjfmr » Нед 13 дек 2009 9:16

Колеги и аз правех тази процедура:първо смених горната панта по точно тази на вратата след което леко освободих долната панта и с помошта на крик повдигнах вратата като за по леко затваряне трйабва да се регулира тези две панти.След това махнах куката на колонката и с помошта на молив които го сложих в бравата и я затворих за да отбележи каде е центара на железната кука монтирах куката и с леко донагласяне я нагласих и всичко заспа.

mitaka77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka77 » Нед 13 дек 2009 16:24

Голфа е с 4-ри врати и даже тази сутрин ми поднесе нова изненада, след стартирането на двигателя вратата ми (шофьорската) започна да вибрира с неприятен звук ,понеже е дизел и двигателя не е стоплил още , вибрациите които се придаваха на купето трсяха вратата много кофти понеже не прилепнала плътно. В последствие се успокоиха но явно вратата е увиснала и трябва да се вземат спешни мерки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”