Увиснала шофьорска врата на Голф 4
-
mitaka77
- Автомобил:
- Двигател:
Увиснала шофьорска врата на Голф 4
Здравейте , карам Голф 4 TDI шофьорската ми врата е леко увиснала и от това се чува шум в купето(свистенето на вятъра) а и когато има силен дъжд се процежда и някоя друга капка
.Какво мога да направя за да фиксирам проблема?Някакси да стегна , да прибера вратата навътре или някакво ново външно уплътнение на вратата?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Увиснала шофьорска врата на Голф 4
С колко врати е колата? Обикновено провисването е "свойство" само на 2-вратките!?
Иначе и моята е разместена - седи леко навън и се затваря по-трудно и също при силен дъжд влиза и някоя друга капка/вадичка
По принцип първото, което трябва да опиташ е да я регулираш от куката закачена за купето, която влиза в бравата. Така можеш да прибереш вратата да се затваря по-плътно. Това го знам само на теория - не ми е останало време да го направя и при мен и да видя какъв ще е ефекта. Развиваш двата болта на куката и с пробване регулираш...
Иначе ако наистина е провиснала - помагат 2 или 4 силни ръце или крик - например посредством дървено трупче. Трябва обаче внимателно да не отлитне на някъде, че да изправяш и ламарини после. Иначе съм чел за някакви планки на пантите и т.н., но не съм достатъчно на ти, че да те съветвам в тая посока.
Иначе както казах и на мен ми предстои поне първото (надявам се да не стигам до крик-а... мисля, че при мен няма провисване или съвсем минимално - по-скоро само изваждане навън). Иначе аз съм с 4 врати.
Ако някой има вече опит или идеи - нека сподели - и мен актуално ме касае!
Принципно има няколко теми по въпроса, но са доста оспамени и на мен не ми донесоха кой знае колко инфо, извън това, че куката е регулируема....
При мен има и много досадно скърцане от пантите, когато вратата се отваря нормално бавно или по-бавно - половин шише силиконов смазочен шпрей не помогна ама ни малко. Все едно не съм пръскал!
Иначе и моята е разместена - седи леко навън и се затваря по-трудно и също при силен дъжд влиза и някоя друга капка/вадичка
По принцип първото, което трябва да опиташ е да я регулираш от куката закачена за купето, която влиза в бравата. Така можеш да прибереш вратата да се затваря по-плътно. Това го знам само на теория - не ми е останало време да го направя и при мен и да видя какъв ще е ефекта. Развиваш двата болта на куката и с пробване регулираш...
Иначе ако наистина е провиснала - помагат 2 или 4 силни ръце или крик - например посредством дървено трупче. Трябва обаче внимателно да не отлитне на някъде, че да изправяш и ламарини после. Иначе съм чел за някакви планки на пантите и т.н., но не съм достатъчно на ти, че да те съветвам в тая посока.
Иначе както казах и на мен ми предстои поне първото (надявам се да не стигам до крик-а... мисля, че при мен няма провисване или съвсем минимално - по-скоро само изваждане навън). Иначе аз съм с 4 врати.
Ако някой има вече опит или идеи - нека сподели - и мен актуално ме касае!
Принципно има няколко теми по въпроса, но са доста оспамени и на мен не ми донесоха кой знае колко инфо, извън това, че куката е регулируема....
При мен има и много досадно скърцане от пантите, когато вратата се отваря нормално бавно или по-бавно - половин шише силиконов смазочен шпрей не помогна ама ни малко. Все едно не съм пръскал!
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
в краен слу4аи свали прозореца и я напани силно нагоре 
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз правех тази процедура:първо смених горната панта по точно тази на вратата след което леко освободих долната панта и с помошта на крик повдигнах вратата като за по леко затваряне трйабва да се регулира тези две панти.След това махнах куката на колонката и с помошта на молив които го сложих в бравата и я затворих за да отбележи каде е центара на железната кука монтирах куката и с леко донагласяне я нагласих и всичко заспа.
-
mitaka77
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа е с 4-ри врати и даже тази сутрин ми поднесе нова изненада, след стартирането на двигателя вратата ми (шофьорската) започна да вибрира с неприятен звук ,понеже е дизел и двигателя не е стоплил още , вибрациите които се придаваха на купето трсяха вратата много кофти понеже не прилепнала плътно. В последствие се успокоиха но явно вратата е увиснала и трябва да се вземат спешни мерки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”