проблем голф 2 зимнно време

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

проблем голф 2 зимнно време

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 21 дек 2009 9:28

Значи това ми е 2ра зима с тая кола първата карах на газ ,сега на бензин.Колата е 1.6 карб еz мотор. Проблема е,че като тръгна колата няма никаква мощност се едно се е задавила,давам газах и от ауспуха се чуват детонации,гърмежи.Колата е хубаво загряла обаче на сфетофарите почва да губи обороти и тръгва да гасне ако не подавам газ.Досега никога не е имала колата такъв проблем.От какво може да се е получило ?

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем голф 2 зимнно време

Мнениеот danaildel4ev » Пон 21 дек 2009 9:45

zliq_golf83 написа:Значи това ми е 2ра зима с тая кола първата карах на газ ,сега на бензин.Колата е 1.6 карб еz мотор. Проблема е,че като тръгна колата няма никаква мощност се едно се е задавила,давам газах и от ауспуха се чуват детонации,гърмежи.Колата е хубаво загряла обаче на сфетофарите почва да губи обороти и тръгва да гасне ако не подавам газ.Досега никога не е имала колата такъв проблем.От какво може да се е получило ?

колега и на мен като ми се получаваха гърмежи се оказа дистрибуторна капачка и палец

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 21 дек 2009 9:49

те са чисто нови , няма и месец карано с тях http://golf83.hit.bg/DSC00867.JPG всичко съм сменил по двигателя,тука малко е мръсен , но са нови повечето части.За 2ри път ми става така зимата ,понякога нямам този проблем,но тогава не е било толкова студено минус темп.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пон 21 дек 2009 19:40

ходи "vit_autosofia" да ти види карба..

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Вто 22 дек 2009 17:44

zliq_golf83 написа:те са чисто нови , няма и месец карано с тях http://golf83.hit.bg/DSC00867.JPG всичко съм сменил по двигателя,тука малко е мръсен , но са нови повечето части.За 2ри път ми става така зимата ,понякога нямам този проблем,но тогава не е било толкова студено минус темп.

колега това че са нови няма значение.на мен също правеше така,но като се пипна предварението(аванса) се оправи.и при мен на газ нямаше ядове но бензин беше като дракстер.и след като отидох на ЕЛКОМ ми пооправиха предврението и се оправи.това се получава поради това че на бензин и на газ доколкото знам е различно предварение.и при едното колата върви по добре на газ а при другото на бензин.можеш като за начало и сам да пробваш да отвъртиш болта който стабилизира делкото.завърташ на едната страна(но помалко-с милиметри)ако нестане обръщаш посоката(при всяко ново положение затягай болтчето на делкото).но преди това си маркираи положението в което е било.та ако не стане да можеш да си го върнеш пак както е било.ако видиш че има промяна към по-добро.отиди някаде да ти го настроят :да:ако няма промяна значи май ще трябва да отидеш както казва колегата да погледнат карбуратора.но с тази проверка поне ще изключиш една възможност :да:

Потребителски аватар
mk2_Golf83

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 23 дек 2009 14:44

а понякога като е топло този проблем само в началото докато загрее, само при по голям студ го прави това

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 24 дек 2009 1:49

Махни кутията на филтъра, запали и гледай дали като загрее ще се отвори клапата на смукача до край ( вертикално ).

Иначе го има и моментът че при каране на газ авансът ти е различен от този за бензин. Една центровка няма да му дойде зле ;).

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 24 дек 2009 18:15

zliq_golf83 написа:а понякога като е топло този проблем само в началото докато загрее, само при по голям студ го прави това

Това е твоя човек: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=29623

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”