проблем голф 2 зимнно време
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
проблем голф 2 зимнно време
Значи това ми е 2ра зима с тая кола първата карах на газ ,сега на бензин.Колата е 1.6 карб еz мотор. Проблема е,че като тръгна колата няма никаква мощност се едно се е задавила,давам газах и от ауспуха се чуват детонации,гърмежи.Колата е хубаво загряла обаче на сфетофарите почва да губи обороти и тръгва да гасне ако не подавам газ.Досега никога не е имала колата такъв проблем.От какво може да се е получило ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем голф 2 зимнно време
zliq_golf83 написа:Значи това ми е 2ра зима с тая кола първата карах на газ ,сега на бензин.Колата е 1.6 карб еz мотор. Проблема е,че като тръгна колата няма никаква мощност се едно се е задавила,давам газах и от ауспуха се чуват детонации,гърмежи.Колата е хубаво загряла обаче на сфетофарите почва да губи обороти и тръгва да гасне ако не подавам газ.Досега никога не е имала колата такъв проблем.От какво може да се е получило ?
колега и на мен като ми се получаваха гърмежи се оказа дистрибуторна капачка и палец
- mk2_Golf83
те са чисто нови , няма и месец карано с тях http://golf83.hit.bg/DSC00867.JPG всичко съм сменил по двигателя,тука малко е мръсен , но са нови повечето части.За 2ри път ми става така зимата ,понякога нямам този проблем,но тогава не е било толкова студено минус темп.
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
ходи "vit_autosofia" да ти види карба..
- dimitar_85
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: AWX 2004g
zliq_golf83 написа:те са чисто нови , няма и месец карано с тях http://golf83.hit.bg/DSC00867.JPG всичко съм сменил по двигателя,тука малко е мръсен , но са нови повечето части.За 2ри път ми става така зимата ,понякога нямам този проблем,но тогава не е било толкова студено минус темп.
колега това че са нови няма значение.на мен също правеше така,но като се пипна предварението(аванса) се оправи.и при мен на газ нямаше ядове но бензин беше като дракстер.и след като отидох на ЕЛКОМ ми пооправиха предврението и се оправи.това се получава поради това че на бензин и на газ доколкото знам е различно предварение.и при едното колата върви по добре на газ а при другото на бензин.можеш като за начало и сам да пробваш да отвъртиш болта който стабилизира делкото.завърташ на едната страна(но помалко-с милиметри)ако нестане обръщаш посоката(при всяко ново положение затягай болтчето на делкото).но преди това си маркираи положението в което е било.та ако не стане да можеш да си го върнеш пак както е било.ако видиш че има промяна към по-добро.отиди някаде да ти го настроят

- mk2_Golf83
а понякога като е топло този проблем само в началото докато загрее, само при по голям студ го прави това
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Махни кутията на филтъра, запали и гледай дали като загрее ще се отвори клапата на смукача до край ( вертикално ).
Иначе го има и моментът че при каране на газ авансът ти е различен от този за бензин. Една центровка няма да му дойде зле
.
Иначе го има и моментът че при каране на газ авансът ти е различен от този за бензин. Една центровка няма да му дойде зле

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
zliq_golf83 написа:а понякога като е топло този проблем само в началото докато загрее, само при по голям студ го прави това
Това е твоя човек: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=29623
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”