не ми светят врътките на парното и днес реших да ги разчовъркам та доколкото разбрах има една лампичка която е на средната врътка и тя разпределя светлината по някакви пластмаси фосфорни ли са незнам какви са и имам няколко въпроса
1.как да я изкарам тази крушчица да я сменя понеже конзолата немойе да се изкара заради жилата и достъпа до отзад е малко ограничен
2.на запалката трябва л ида има закачена кршка да свети
3.ето тази лампичка висеше свободно отзаде с доста дълъг кабел някакви идеи какво трябва да осветява
осветление в конзолата на парното
- DrJErving
- Автомобил:
- Двигател:
Re: осветление в конзолата на парното
Колега има доста теми по този въпрос...

- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
видях просто не намерих отговора на някои въпроси а за ваденото на крушката не ми стана достатъчно ясно
-
- Автомобил:
- Двигател:
тая крушка да не ти осветява копчето за отопление на задното стъкло (налучквам не съм много запознат)
-
- Автомобил:
- Двигател:
пък може и за запалката да е, макар че на на мойта (двойка) е по-различно
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
На мойта 3-ка в запалката лизат 3 кабела единият отива при крушката която е застопорена на самата запалка. Понеже неможах да изкарам крушката устанах със впечатление че върви заедно със запалката. Имам предвид че са неразделни. И аз се опитвах да си оправя осветлението на врътките но така и не можах.. Дано ти да успееш че да споделиш как става 
Тази лампичка само с един кабел ли е ? Я виж как се закача за запалката някак си от страни трябва да се мушне.

Тази лампичка само с един кабел ли е ? Я виж как се закача за запалката някак си от страни трябва да се мушне.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Тази лампичка осветлява пепелника,но защо не търсите? Теми за това осветление има 10 килограма.... Лампата на средната врътка се вади с тънки клещи,пинсета или някакъв такъв инструмент.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
да колегата е прав тази лампичка осветява пепелника,за запалката е подобна и се закача на тази зелената пластмаса около запалката погледни я и ще видиш къде трябва да стой,
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лампичката се маха отзад малко трудничко, но не се маха
На запалката имаш крушка тя осветява също и пепелника
а тази лампичка по принцип е ако имаш под пепелника поставка за касети или сд и се поставя отзад
На запалката имаш крушка тя осветява също и пепелника
а тази лампичка по принцип е ако имаш под пепелника поставка за касети или сд и се поставя отзад
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Колега в грешка си,за пепелника и запалката са отделни крушки
досега съм правил доста осветления и винаги е било така

- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
изглежда че е за пепелника но не можах да намеря каде се закача как точно се вадят тия крушки щото я дръпнах и крачетата и останаха вътре изглежда че са подгънати някак си от към долната страна и смяната изглежда невъзможна в тая капсолована пластнаса 

- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Заменя се с диод от запалка и нямаш грижи.Както и да светне ако не изчистиш тази пластмаса прозрачната,която играе роля на разпрьсквач на светлината ,нищо не правиш.Мойта лампа светеше но само на центр.копче,и след като измих вьпросната пластмаса светнаха всичките три.
колега freshenero и аз моята пластмаска я я мих толкова много но другите 2 кръга страничните така и не светнаха ??? има ли възможност да се извади самия разпръсквач да измия него и от задната страна
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Iv0o0o0 написа:изглежда че е за пепелника но не можах да намеря каде се закача как точно се вадят тия крушки щото я дръпнах и крачетата и останаха вътре изглежда че са подгънати някак си от към долната страна и смяната изглежда невъзможна в тая капсолована пластнаса
Като дойдеш на сещата на 28-ми за календарите ще ти покажа на място как се прави. Поздаржи и весели празници.

- yatt1973
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи колега крушката се намира зад средната врътка но първо трябва да махнеш бялото капаче което я покрива,тя се вади като се дърпа без дасе завърта и осветявя само врътките на парното
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”