ABS - проблем Голф 4, 1.9 TDI, 110 p.s., 98 год

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sabina
Автомобил:
Двигател:

ABS - проблем Голф 4, 1.9 TDI, 110 p.s., 98 год

Мнениеот Sabina » Чет 24 дек 2009 11:44

Момчета, помагайте!
Вчера карах колата за пръв път от десетина дни насам. Всичко нормално, докато в един момент - на съвсем нормален асфалтиран участък (без сняг, лед или нещо подобно), натискам спирачката и педалът започва да трепти (както когато се включи ABS). След малко светна и датчика на ABS и оттам нататък при всяко натискане на спирачките - характерния звук и усещане за ABS, без изобщо да има условия за включването му. Карала съм бавно, защото се притесних да не стане някоя беля. И въпреки това, дори когато съм на първа и натисна спирачката, стърже здраво. В момента датчика не свети, но звука и усещането при натискане на педала, са доста обезпокоителни. В началото помислих, че може да са накладки, но при накладките се чува едно непрекъснато и монотонно виене и стържене, а това е различно. Пък и защо да се включва ABS за изтъркани накладки???
Ще я карам някъде на сервиз след празниците, но все пак да ви питам - вие знаете всичко ;))
Четох теми за проблем с ABS, но в тях като че ли проблема е компютърен - в датчиците, комп. грешки и т.н. При мен май си е съвсем технически проблема, което е и доста кофти.:(
А иначе е огън колата - голям красавец!!!
Много ме е яд, че няма да мога да я карам през почивката :banghead:
Благодаря ви предварително и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички ви!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: ABS - проблем Голф 4, 1.9 TDI, 110 p.s., 98 год

Мнениеот hooligan_sk » Чет 24 дек 2009 12:51

И при теб вероятно проблема е от датчиците. Не я карай защото може да настъпят сериозни проблеми. ще ти я оправят бързо в повечето сервизи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”