Вчера карах колата за пръв път от десетина дни насам. Всичко нормално, докато в един момент - на съвсем нормален асфалтиран участък (без сняг, лед или нещо подобно), натискам спирачката и педалът започва да трепти (както когато се включи ABS). След малко светна и датчика на ABS и оттам нататък при всяко натискане на спирачките - характерния звук и усещане за ABS, без изобщо да има условия за включването му. Карала съм бавно, защото се притесних да не стане някоя беля. И въпреки това, дори когато съм на първа и натисна спирачката, стърже здраво. В момента датчика не свети, но звука и усещането при натискане на педала, са доста обезпокоителни. В началото помислих, че може да са накладки, но при накладките се чува едно непрекъснато и монотонно виене и стържене, а това е различно. Пък и защо да се включва ABS за изтъркани накладки???
Ще я карам някъде на сервиз след празниците, но все пак да ви питам - вие знаете всичко

Четох теми за проблем с ABS, но в тях като че ли проблема е компютърен - в датчиците, комп. грешки и т.н. При мен май си е съвсем технически проблема, което е и доста кофти.

А иначе е огън колата - голям красавец!!!
Много ме е яд, че няма да мога да я карам през почивката

Благодаря ви предварително и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички ви!