Задна лява врата не се отваря нито отвътре нито отвън Г4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задна лява врата не се отваря нито отвътре нито отвън Г4
Колеги наскоро ми блокира задна лява врата не се отваря от никаде мисля че е от волтчето което се намира отстрани на вратата защитата някой ако има мнение благодаря предварително vw golf 4 tdi
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Задна лява врата не се отваря нито отвътре нито отвън Г4
Отключващият механизъм е блокирал от минусовите температури.Напръскай с лубрикант след като се затопли и успееш да отвориш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвал сам не става
Не споменах че някой беше врътнал болтчето отстрани на вратата защитата за деца и проблема идва от там
Не споменах че някой беше врътнал болтчето отстрани на вратата защитата за деца и проблема идва от там
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз имах същия проблем с задна лява врата и се наложи да я карам при един тенекиджия за да я отвори но първо свалих кората,той свали ламарината под кората и с доста дупене и мъки я отвори,с една дълга отверка натисна нещо по бравата отвътре и се отвори.Първо вратата отказа да се отваря отвън и аз уж да пробвам ключалката против неволно отваряне да не прави проблем я развъртях и затворих и после
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Немога да разбера тая защита щом е заводска направена мисля че трябва да има по лесен начин
- vaskoneti
- Автомобил: GOLF MK4
- Двигател: 1.9 TDI 110 PS AHF
- Контакти:
Колега,аз имах същия проблем с задна лява врата и се наложи да я карам при един тенекиджия за да я отвори но първо свалих кората,той свали ламарината под кората и с доста дупене и мъки я отвори,с една дълга отверка натисна нещо по бравата отвътре и се отвори.Първо вратата отказа да се отваря отвън и аз уж да пробвам ключалката против неволно отваряне да не прави проблем я развъртях и затворих и после 
Много ми е интересно как сте махнали изобщо кората на вратата при положение, че видичките които я държат са разположени по периферията перпендикулярно и няма никакво място да се бръкне ??? Или сте я чупили или нещо друго, дори и уплътнението да се махне не става защото то се държи от един широк ръб който не позволява да се достигне до самото защитно зъбче което са завъртяли, мисля че клипът който съм пратил на колегата ще му помогне, ако не да пита отново !

Много ми е интересно как сте махнали изобщо кората на вратата при положение, че видичките които я държат са разположени по периферията перпендикулярно и няма никакво място да се бръкне ??? Или сте я чупили или нещо друго, дори и уплътнението да се махне не става защото то се държи от един широк ръб който не позволява да се достигне до самото защитно зъбче което са завъртяли, мисля че клипът който съм пратил на колегата ще му помогне, ако не да пита отново !

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
bond8449 написа:Колеги наскоро ми блокира задна лява врата не се отваря от никаде мисля че е от волтчето което се намира отстрани на вратата защитата някой ако има мнение благодаря предварително vw golf 4 tdi
колега и аз бях с този проблем и това става ако си стегнал много въженцето на бравата което се закрепва на външната дръжка. охлаби го малко за да се освободи механизма на бравата и ще се отвори. Ако не става можеш без никакви проблеми да свалиш кората на вратата и ще видиш точно срещу бравата на самата врата има една дупка и там като светнеш в нея ще видиш едно плаче вътре, което е за принудително отваряне ако не може да се отвори. Но според мен е проблема в това че доста е стегнато жилцето което се регулира на външната ръчка за свободния ход като дръпнеш да отвориш
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
колега на клипа човека увива металния премет около това въженце за което говоря, тъй че по добре е да савли кората и да отвори вратата през дупката за която писах, но ако е преопънато въженцето, то държи лостовия механизъм в бравата в отворено положение и неможе да сработи с другите механизми за да се отвори, Трудно е за обяснение, това трябва да се види като се разглоби бравата за да стане ясно за какво говоря.
колеги извиняваите но да попитам тоя номер със това въженце важи ли за голф 3

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес имах същият казус с голфа на жена ми (Голф 4, задна дясна врата не се отваря нито отвън нито отвътре). Успях ЛЕСНО да го реша по следният начин:
С едната ръка отключвах и заключвах колата от дистанционното, а другата потропвах с умерена сила леко вдясно от дръжката на вратата (от външната страна на врата). Получи се още на второто или третото отключване.
За по трудни случаи ето едно видео как да се отвори със закривена тел:
https://www.youtube.com/watch?v=Fy3KbKkAZZ0
Дано да съм бил полезен.
С едната ръка отключвах и заключвах колата от дистанционното, а другата потропвах с умерена сила леко вдясно от дръжката на вратата (от външната страна на врата). Получи се още на второто или третото отключване.
За по трудни случаи ето едно видео как да се отвори със закривена тел:
https://www.youtube.com/watch?v=Fy3KbKkAZZ0
Дано да съм бил полезен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”