Задна лява врата не се отваря нито отвътре нито отвън Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bond8449
Автомобил:
Двигател:

Задна лява врата не се отваря нито отвътре нито отвън Г4

Мнениеот bond8449 » Пон 26 дек 2011 13:17

Колеги наскоро ми блокира задна лява врата не се отваря от никаде мисля че е от волтчето което се намира отстрани на вратата защитата някой ако има мнение благодаря предварително vw golf 4 tdi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Задна лява врата не се отваря нито отвътре нито отвън Г4

Мнениеот joker » Пон 26 дек 2011 15:22

Отключващият механизъм е блокирал от минусовите температури.Напръскай с лубрикант след като се затопли и успееш да отвориш.

bond8449
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bond8449 » Пон 26 дек 2011 15:30

Пробвал сам не става
Не споменах че някой беше врътнал болтчето отстрани на вратата защитата за деца и проблема идва от там

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Пон 26 дек 2011 22:05

Колега,аз имах същия проблем с задна лява врата и се наложи да я карам при един тенекиджия за да я отвори но първо свалих кората,той свали ламарината под кората и с доста дупене и мъки я отвори,с една дълга отверка натисна нещо по бравата отвътре и се отвори.Първо вратата отказа да се отваря отвън и аз уж да пробвам ключалката против неволно отваряне да не прави проблем я развъртях и затворих и после maikomila.

bond8449
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bond8449 » Вто 27 дек 2011 8:42

Немога да разбера тая защита щом е заводска направена мисля че трябва да има по лесен начин

Потребителски аватар
vaskoneti
Автомобил: GOLF MK4
Двигател: 1.9 TDI 110 PS AHF
Контакти:

Мнениеот vaskoneti » Сря 28 дек 2011 1:26

Колега,аз имах същия проблем с задна лява врата и се наложи да я карам при един тенекиджия за да я отвори но първо свалих кората,той свали ламарината под кората и с доста дупене и мъки я отвори,с една дълга отверка натисна нещо по бравата отвътре и се отвори.Първо вратата отказа да се отваря отвън и аз уж да пробвам ключалката против неволно отваряне да не прави проблем я развъртях и затворих и после maikomila

Много ми е интересно как сте махнали изобщо кората на вратата при положение, че видичките които я държат са разположени по периферията перпендикулярно и няма никакво място да се бръкне ??? Или сте я чупили или нещо друго, дори и уплътнението да се махне не става защото то се държи от един широк ръб който не позволява да се достигне до самото защитно зъбче което са завъртяли, мисля че клипът който съм пратил на колегата ще му помогне, ако не да пита отново ! :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Пон 16 яну 2012 1:16

bond8449 написа:Колеги наскоро ми блокира задна лява врата не се отваря от никаде мисля че е от волтчето което се намира отстрани на вратата защитата някой ако има мнение благодаря предварително vw golf 4 tdi

колега и аз бях с този проблем и това става ако си стегнал много въженцето на бравата което се закрепва на външната дръжка. охлаби го малко за да се освободи механизма на бравата и ще се отвори. Ако не става можеш без никакви проблеми да свалиш кората на вратата и ще видиш точно срещу бравата на самата врата има една дупка и там като светнеш в нея ще видиш едно плаче вътре, което е за принудително отваряне ако не може да се отвори. Но според мен е проблема в това че доста е стегнато жилцето което се регулира на външната ръчка за свободния ход като дръпнеш да отвориш

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 16 яну 2012 1:22

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Пон 16 яну 2012 2:15

колега на клипа човека увива металния премет около това въженце за което говоря, тъй че по добре е да савли кората и да отвори вратата през дупката за която писах, но ако е преопънато въженцето, то държи лостовия механизъм в бравата в отворено положение и неможе да сработи с другите механизми за да се отвори, Трудно е за обяснение, това трябва да се види като се разглоби бравата за да стане ясно за какво говоря.

pk9120bm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pk9120bm » Съб 18 фев 2017 11:35

колеги извиняваите но да попитам тоя номер със това въженце важи ли за голф 3 :rolleyes :rolleyes :rolleyes

millen76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот millen76 » Пон 06 ное 2017 21:03

Днес имах същият казус с голфа на жена ми (Голф 4, задна дясна врата не се отваря нито отвън нито отвътре). Успях ЛЕСНО да го реша по следният начин:
С едната ръка отключвах и заключвах колата от дистанционното, а другата потропвах с умерена сила леко вдясно от дръжката на вратата (от външната страна на врата). Получи се още на второто или третото отключване.
За по трудни случаи ето едно видео как да се отвори със закривена тел:

https://www.youtube.com/watch?v=Fy3KbKkAZZ0

Дано да съм бил полезен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”