Здравейте колеги,
Имам нужда спешно от мнение. Става въпрос за следното: Колата е Венто, 2 литра 1997, АВА. Изхвърля масло между охладителя на маслото номер 11 който се намира над масления филтър и "държача" номер 7 над него http://prikachi.com/files/1276952c.jpg. Рових из форума но не открих нищо. Предната вечер го нямаше проблема. На сутрината като я запалих е започнала да изхвърля масло. Маслото което изтича е доста. Карал съм около 10км. без да разбера и като се вдигнаха оборотите и изпищя. Имах масло и долях малко за да отбия в една уличка. Долях около 3 литра за да достигне нормата. Мислех да я прибера но като запалих видях, че хвърля здраво масло и я зарязах.
Според вас само уплътнението номер 10 от горния линк, което се намира там ли се е скапало или може да има и някакво запушване нагоре по маслопровода и затова така здраво да тече масло. Да спомена съшо, че беше доста студено.
Рових се из сайтовете но не мога да разбера с кое точно от двете по долу това уплътнението трябва да се смени:
това - http://www.redlinemotive.com/store/replacement/wizard.asp?year=1997&make=VW&model=JET-GLS-001&category=A&part=Oil+Filler+Cap+Gasket,
или това http://www.redlinemotive.com/store/replacement/wizard.asp?year=1997&make=VW&model=JET-GLS-001&category=A&part=Oil+Cooler+Seal или е някакво друго.
Мерси за мненията!
Vento, 97 година - изхвърля масло
- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
Re: Vento, 97 година - изхвърля масло
смени упльтнението,масления филтьр и маслото и си ти
поздрави
поздрави

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сменяш 10-и номер и всичко е ОК.
Знае ли някой колко милиметра е гайката, която държи охладителя на малото и с какъв ключ може да се отвие: тръбичка, гедоре, лула или с гаечен.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
И с гедоре става, мисля беше 22,24 или 27 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
пробва ли да затегне6 филтъра да не би да е хлабав.Всъ6то така погледни да не си с две гумени уплътнения понякога уплътмението на стария филтър залепва на тялото и този които ти сменя маслото навива новия филтър върху старото уплътнение.На ауди А3 тази гаика е за клю4 27
-
siso__
- Автомобил:
- Двигател:
номер 10,струва 8лв в ауто+,гайката е 27
Мерси за отговорите!
Имам още един въпрос. Уплътнението номер 10 трябва ли да се маже с масло както уплътнението на филтъра или трябва да е сухо и леглата където ляга да са добре почистени от масло?
Имам още един въпрос. Уплътнението номер 10 трябва ли да се маже с масло както уплътнението на филтъра или трябва да е сухо и леглата където ляга да са добре почистени от масло?
Тази вечер смених уплътнението. Старото беше станало като изгорял бакелет. Трябваше да се откачи и един маркуч от охладителната сиситема. Беше малко зор щото си светих с фенерче. Ключа за гайката над филтъра е 27.
Струва ми се, че сега пуши повече от преди (не че преди не пушеше...) та ще трябва да слагам някаква добавка. Който е изпробвал добавки и е доволен може да ми препоръча каква да сложа.
Мерси на всички за мненията!
Струва ми се, че сега пуши повече от преди (не че преди не пушеше...) та ще трябва да слагам някаква добавка. Който е изпробвал добавки и е доволен може да ми препоръча каква да сложа.
Мерси на всички за мненията!
Има много теми за добавките и в повечето заключението е ,че не помагат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”