Здр колеги, с риск да се изложа ще дискутирам една муха дето ми е влязла в главата.
Така, колата ми е Голф 3 1.6 МОНО-инжекция 75коня. АБУ-мотор та понеже имам проблем с форсирането при топъл двигател който до момента нико не е преудолял, а има бая теми във форума. Реших да попитам има ли смисел да сменям моното с карбуратор Пиербург 2е2 или 2ее и коя от двете горивни системи е по-удачна моно или карборатор.
Благодаря!
Дали да сменя моното с карбуратор 2е2 или друг
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Дали да сменя моното с карбуратор 2е2 или друг
Последна промяна от policevidin на Чет 21 яну 2010 11:40, променено общо 1 път.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дали да сменя моното с карбуратор 2е2
Не ти трябва карбуратор, ако не се оправят нещата си вземи друга моноинжекция, а ако пак не стане си сложи газ и перкай на половин цена. АБУ е възможно най лошия мотор на VW. Нищо лично колега, просто факти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моето АБУ работи с 2е3, досега не се е оплакало
А колегата над мен как пък го реши това? Така ли не стана ясно, че лош мотор няма, има лошо поддържан 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Разгледай темите, че почти всички с Голф 2 1.6 с въпросните карбуратори се оплакват от всички възможни проблеми, които можеш да си представиш.
- policevidin
Колеги пробвах с друга инжекция ефект никакъв
Клегата с АБУ-то ти ли си сложил 2е3 или така си е заводско?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Колега а какъв е проблемът с форсирането на топъл двигател ?
А тез неща за карбуратора не са баш така години наред карам (над 5) с 2е2 и дори термоампулата още не е казала довиждане разхода ми е мизерен на газ. Ако слагаш карбуратор поне помисли за някой кейхин който е с по-голям дросел за да се храни по-прилично двигателя - да ръчен смукач е но не съм прочел из форума да има недоволен от кейхин.
А тез неща за карбуратора не са баш така години наред карам (над 5) с 2е2 и дори термоампулата още не е казала довиждане разхода ми е мизерен на газ. Ако слагаш карбуратор поне помисли за някой кейхин който е с по-голям дросел за да се храни по-прилично двигателя - да ръчен смукач е но не съм прочел из форума да има недоволен от кейхин.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Дали да сменя моното с карбуратор 2е2
Хммм... за тази работа първо попитай zfa
Той направи един такъв неуспешен опит!

Всъщност- имаше огромен резултат!
Според The Machine, Стефан беше първия човек, успял да получи целенасочено детонации в смукателния колектор на моноинжекцион!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
policevidin написа:Колеги пробвах с друга инжекция ефект никакъв
Не е заводско разбира се... с колектора от 1.3 съм, но флексът е играл, за да го нагодят на главата на АБУ-то

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Колега,според мен си остави Моно-то!За лошата работа на топло огромно значение оказват неподходящи свещи и лоша центровка на запалването!Има и други причини разбира се!
Диагностика правил ли си!
П.П Механичното износване на двигателя също си оказва влияние!

П.П Механичното износване на двигателя също си оказва влияние!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stefan4o написа:policevidin написа:Колеги пробвах с друга инжекция ефект никакъв
Не е заводско разбира се... с колектора от 1.3 съм, но флексът е играл, за да го нагодят на главата на АБУ-тоАбе... "майстори". Според мен наистина виж някой Кейхин, не се занимавай с глупости. Говорих с познат, който кара Хонда и при тях има също модели Кейхин, но са с автоматичен смукач, така и така ще преправяш прегледай и някой такъв от Хонда 1.3 16В. Моето 2е3 мисля, че горе-долу насмогва да храни мотора, доста добре си движи, предполагам, че и с Кейхина ще е така.
Аз бях с такава карбураторна Хонда, по-голямо наказание от карбуратор няма, толкова нерви съм потрошил, никога не прави тая грешка!!! Твоя проблем е стъпковия мотор и контролирането му, с чистене се оправя в повечето случай, инжекцията ти няма проблем.
- policevidin
Сменил съм всичко по запалителната система без делкото.По горичната всичко без бензиновата помпа като почнах с
-горив. филтър
-ТПЦ
-после взех цяло МОНО
-темпвратурен датчик
-кабели
-свещи (БЕРУ)
-бубина
-ламбда сонда
-сигурно има и друго което съм сменил ама сеа не се сещам
Работата е там че когато смених моноин.... лятото 3/4 дена нямах проблем и всичко беше ОК! даже и писах в темите които са във форума за "затъване заглухване на АБУ когато е топъл" но после нещо и стана от самосебеси и пак се прецака. Нямам нерви вече ще я полея с бензин и ще я запаля

-горив. филтър
-ТПЦ
-после взех цяло МОНО
-темпвратурен датчик
-кабели
-свещи (БЕРУ)
-бубина
-ламбда сонда
-сигурно има и друго което съм сменил ама сеа не се сещам
Работата е там че когато смених моноин.... лятото 3/4 дена нямах проблем и всичко беше ОК! даже и писах в темите които са във форума за "затъване заглухване на АБУ когато е топъл" но после нещо и стана от самосебеси и пак се прецака. Нямам нерви вече ще я полея с бензин и ще я запаля

- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дали да сменя моното с карбуратор 2е2 или друг
Остава ти да смениш само ЕКУ-то и да пробваш. Ако имаш познат със същия мотор може да си сменяте частите и така да установши проблема. Другия вариант е с ВАГ КОМ да видиш какви грешки ти дава. Изключи акумулатора да изтрие грешките. Така на сляпо да купуваш ще се вкараш само в излишни разходи. Напълно е възможно проблема ти да е в ТПС, това че си го сменил с друг не означава, че другия е читав.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Правих смяната на моното с карбуратор на моя Пасат 1.8 моно..няма никаъв смисъл.Аз го правих не заради проблем азаради разни теории ама....няма смисъл.
По-добре да се разреши проблема на моното отколкото да се минава на карбуратор.Иначе 2е2 е добър ама....си е карбуратор.
По-добре да се разреши проблема на моното отколкото да се минава на карбуратор.Иначе 2е2 е добър ама....си е карбуратор.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
policevidin написа:....
До тук добре.
Първо питане колата има ли газ.
Второ питане, моторчето за празен ход поглеждал ли го е някой за проблем, споменавам него защото е различно от останалите модели, това е с шест крака и в него има микро ключета за крайна позиция. Ако е здало фронта така прави с оборотите. Ако е здраво дали системата го управлява коректно.
Ако има газ на колата, и не е настроена правилно, компютъра си прави адаптации за 5мин. и после ефекта е подобен, сама се форсира и т.н.
- policevidin
[quote]
"venll-vr"ТПЦ-а е в отлично състояние сам съм се уверил когато го сменях, замервал съм го според мнения от форума на VW и други форуми в нета и е ОК.За ВАГ-КОМ няма смисел не показва никаква грешка карал съм колата доста време с лаптоп на седалката на дълги разтояния грешка няма,последно преди 2 седмици тествах с ВАГ-Ком пак нищо.
"Glove" Колата ми няма газ не е и имала, а за стъпковото моторче 3 съм сменил до сега и при 3-те симптомите на колата са едни и същи без никакво изменение в работата. Моторчетата си работят понече са пробвани на друга кола. Иначе да с 6-пина са имат една платчица вътре незнаино закво.
"zfa159" ........
мерси!
"venll-vr"ТПЦ-а е в отлично състояние сам съм се уверил когато го сменях, замервал съм го според мнения от форума на VW и други форуми в нета и е ОК.За ВАГ-КОМ няма смисел не показва никаква грешка карал съм колата доста време с лаптоп на седалката на дълги разтояния грешка няма,последно преди 2 седмици тествах с ВАГ-Ком пак нищо.

"Glove" Колата ми няма газ не е и имала, а за стъпковото моторче 3 съм сменил до сега и при 3-те симптомите на колата са едни и същи без никакво изменение в работата. Моторчетата си работят понече са пробвани на друга кола. Иначе да с 6-пина са имат една платчица вътре незнаино закво.
"zfa159" ........
мерси!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”