Проблем Голф 4 1.6 АКL

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
TU-124
Автомобил:
Двигател:

Проблем Голф 4 1.6 АКL

Мнениеот TU-124 » Чет 21 яну 2010 0:27

Колеги, ползвах търсачката преди да пиша и да ви губя времето, и съжелявам ако темата ми не е за тук. Имам голф 4 1.6 АКL мотор. Проблема е сходен като на колеги от форума с ламбда-сондата,или други колеги с дебитомера.
Сутрин когато го запаля , веднага изгасва, когато го запаля пак и натисна газта-вдига оборотите до към 3000-4000 и след това падат много плавно, ако пусна газта пак изгасва. При вдигането на оборотите се чува удър на метал откъм мотора. При тръгване забива мутрата и след секунда две замисляне трагва рязко.Когато е загряла(спирам на светофар) оборотите си стоят без да мърдат(заковани) а мотора се тресе много яко. Харчи доста, но и върви доста. Ходих на диагностика и ми казаха че ламда-сондата ми е за смяна. Незнам какво да правя,защото при диагностиката майстора се беше диагностицирал от вечерта,но ми показа на компютъра показателите на сондата и как работи неравномерно и на моменти изчезва. Много ми е трудно да отида на друго място, незнам къде, няма кой да ме вземе извън работно време. Ако някой може да помогне ще бъда благодарен.

Извинявам се за загубеното време и лека вечер.

Потребителски аватар
gero
Автомобил: GOLF 4
Двигател: AGN

Re: Проблем Голф 4 1.6 АКL

Мнениеот gero » Чет 21 яну 2010 21:18

Намери време да идеш при някой проверен майстор на диагностика дане става така че да сменяме едно след друго докато се оправи.А всичко сие пари и то за твоя сметка :horror:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 21 яну 2010 22:31

не се отчайвай! бягай направо в Герман при Мишо !потърси го тук по форума с ник m&m16 работи и след работно време!

TU-124
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TU-124 » Пет 22 яну 2010 8:34

Колеги, аз съм неграмотен относно работата на двигателя,затова простете за тапиа въпрос, но ламбда-сондата може ли да работи от време на време или не работи вообще? А телефон на Мишо дали ще се намери? Благодаря колеги

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 22 яну 2010 11:06

Възможно е, но мисля, че не ти е само ламбда сонда проблема, ами има и още. Във всеки случай си за сервиз - избери си от тук: viewforum.php?f=13

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”