Биене на демпферна шайба

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Pako-89
Автомобил:
Двигател:

Биене на демпферна шайба

Мнениеот Pako-89 » Вто 09 мар 2010 19:40

Колеги имам слединя проблем,аксиален луфт на демпферната шайба след като колата загрее,когато е студена го няма този луфт? Моля някой по запознат със двигателите да каже нещо по въпроса,а и биенето го има само на тихи обороти,двигателят ми е 2е-115 магарета :обичам ви

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: Биене на демпферна шайба

Мнениеот golf_III_2e » Вто 09 мар 2010 21:09

koлега за коя демферна шаиба става въпрос ???

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 09 мар 2010 21:41

Колега къде демпферна шайба на 2Е?Има метална такава с болтове няколко и ремъци по нея закачени.Да не караш печка,те имат такива извращения защото много тресат.Биене някакво винаги ще виждаш на празен ход,не е фатално :roll:

Pako-89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pako-89 » Вто 09 мар 2010 23:16

Ами откъм ремъците е тази демпферна шайба тя нали има нещо като гума в средата,мн се притеснявам да не е нещо сериозно :012:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 09 мар 2010 23:34

щом я виждаш да бие ,значи може и да се разглоби и да ти направи голяма мизерия! и е доста скъпа ! подготви се !

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Сря 10 мар 2010 10:00

Нито е скъпа, нито е фатално за бензинов мотор! Аз имах абсолютно същия проблем, само че на Голфа (1.8 ABS), с тази разлика, че шайбата правеше осморки когато си поиска - без значение дали е загрял мотора или не. Карах така към 30к км и накрая
реших да я сменя, че ме дразнеше. И мен ме плашеха, че е мнооого скъпа част и незнам си какво, но си я купих от една морга за 10 лъвчета и си я смених. Само да знаеш, че централния болт не трябва да го отвърташ в никакъв случай!!! Отвиваш останалите и тя се разделя на 2 части и ги махаш и слагаш новата.
В моя случай това не реши проблема и май се оказа, че планките на които се държи шайбата са износени или старата е била стегната на криво от някой "майстор" и им се е :seeex майката. Колата я продадох така... Дано при теб да има ефект от смяната :да:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 10 мар 2010 16:33

Колега предполагам става дума за тази шайба http://www.redlinemotive.com/store/repl ... =000682817
Въведох в сайта 1997 година производство на колата,влез и коригирай модел и година ако се налага.Та по същество,трябва да си абсолютно сигурен че шайбата наистина не е в ред.Ако има леко биене така излизат още от завода,повярвай ми.Ако се гъне на осмица е друго нещо.Днес отидох да проверя колко струва в Ауто Плюс-670 лева :shock ,дори те ми се учудиха че търся тази част-почти не са продавали за бензинов мотор тази шайба,има я само ОЕМ вариант и е страшно скъпа.За сравнение на 1.9 TDI 110 Hp струва 280 лева-но там има избор и е консуматив.Опитвам се да те отърва от тоя филм,другото безумие е да имаш износени аксиални лагери(дъгите) на кол. вал.Търси втора ръка шайба,ако се наложи :( :(

Pako-89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pako-89 » Сря 10 мар 2010 19:29

Благодаря за мненията колеги,значи да не се притеснявам щот днес погледнах пак да видя дали има някакво биене,но нямаше а и когато се появи то не е повече от 2-3 милиметра :обичам ви

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”