Задна пръскалка Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Задна пръскалка Голф3

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 27 яну 2010 17:42

Задната ми пръскалка нещо почна да се е*ава от вчера , исках да си вдигна малко струйката , защото ми се струваше , че много ниско пръска и незнам какво и стана сега както и да я настроя сама си сменя посоката т.е. понякога едва пръска , понякога направо нагоре хвърля и забелязах , че дори понякога не пръска , а капе някъде там от нея и се стича само надолу към бронята . Мисля си , че евентуално маркучето може да е излязло или с годините да се е изпекло и скъсало знам ли :?
И по-конкретно въпроса ми е как да я разглобя тази пръскалка :roll:

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Re: Задна пръскалка Голф3

Мнениеот The Officer » Сря 27 яну 2010 18:15

Аз мисля , че има някакво запушване там/някъв "микроб"/който като го бута водата и застава на определено място и така променя струята.Тоест опитай се да я отпушиш с някаква карфица или игла.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 27 яну 2010 18:20

Даа може и това да е , но си играх да ровя с игла и ефект нямаше колега :( , затова питам как се разглобява тази пръскалка ? :roll:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 27 яну 2010 18:50

Сваляш кората,която е на 3(5)-та врата и от там нататъка ще ти стане ясно вече.Самата пръскалка се вади отгоре,но може да я счупиш като я вадиш.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 27 яну 2010 19:12

Ахаа , защото аз днес погледнах отвън и видях там някакви гайки които държат чистачката и мислех ако ги развия тях и ще стигна до целта ( пръскалката ) ама явно грешно съм се насочил ;)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 27 яну 2010 19:20

Самата пръскалка(цицка mhihi )може да се изкара отгоре.Но по добре махни кората.Ще видиш маркучето как влиза като в пластмасов щуцер,а дефакто тва е тръбичка,която продължава чак до горе и пръскалката влиза в нея.Тръбичката се вади лесно с леко завъртане в една от посоките(забравих вече в коя точно).

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Чет 28 яну 2010 14:46

не е лоша идея да се разглоби моторчето да се отвори въпрешната тръбичка и пръскалката и всичко да се смаже хубаво защото много спича с времето. А самата задна пръскалка регулируема ли е ?! Защото аз като си взех от магазина е някаква проста дюза без възможност за регулиране на струята :x

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 яну 2010 20:00

ела ще го изкормя за нула време

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 29 яну 2010 21:36

Разпръсквача (черното) е едно, влиза по само един начин към основната тръбичка.Това което се регулира е отворчето.Трябва да е най-дясно...докато го рзгадая потроших една. Регулира се САМО с кламер.. игличка не го лови, пиронче също,много е стегнато.Виж да не пречи шапката на чистачката.. нищо се не сваля моторчета ал бала.. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”