И по-конкретно въпроса ми е как да я разглобя тази пръскалка
Задна пръскалка Голф3
Задна пръскалка Голф3
Задната ми пръскалка нещо почна да се е*ава от вчера , исках да си вдигна малко струйката , защото ми се струваше , че много ниско пръска и незнам какво и стана сега както и да я настроя сама си сменя посоката т.е. понякога едва пръска , понякога направо нагоре хвърля и забелязах , че дори понякога не пръска , а капе някъде там от нея и се стича само надолу към бронята . Мисля си , че евентуално маркучето може да е излязло или с годините да се е изпекло и скъсало знам ли
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задна пръскалка Голф3
Аз мисля , че има някакво запушване там/някъв "микроб"/който като го бута водата и застава на определено място и така променя струята.Тоест опитай се да я отпушиш с някаква карфица или игла.
Даа може и това да е , но си играх да ровя с игла и ефект нямаше колега
, затова питам как се разглобява тази пръскалка ? 
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляш кората,която е на 3(5)-та врата и от там нататъка ще ти стане ясно вече.Самата пръскалка се вади отгоре,но може да я счупиш като я вадиш.
Ахаа , защото аз днес погледнах отвън и видях там някакви гайки които държат чистачката и мислех ако ги развия тях и ще стигна до целта ( пръскалката ) ама явно грешно съм се насочил 
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Самата пръскалка(цицка
)може да се изкара отгоре.Но по добре махни кората.Ще видиш маркучето как влиза като в пластмасов щуцер,а дефакто тва е тръбичка,която продължава чак до горе и пръскалката влиза в нея.Тръбичката се вади лесно с леко завъртане в една от посоките(забравих вече в коя точно).
)може да се изкара отгоре.Но по добре махни кората.Ще видиш маркучето как влиза като в пластмасов щуцер,а дефакто тва е тръбичка,която продължава чак до горе и пръскалката влиза в нея.Тръбичката се вади лесно с леко завъртане в една от посоките(забравих вече в коя точно).- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
не е лоша идея да се разглоби моторчето да се отвори въпрешната тръбичка и пръскалката и всичко да се смаже хубаво защото много спича с времето. А самата задна пръскалка регулируема ли е ?! Защото аз като си взех от магазина е някаква проста дюза без възможност за регулиране на струята 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ела ще го изкормя за нула време
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Разпръсквача (черното) е едно, влиза по само един начин към основната тръбичка.Това което се регулира е отворчето.Трябва да е най-дясно...докато го рзгадая потроших една. Регулира се САМО с кламер.. игличка не го лови, пиронче също,много е стегнато.Виж да не пречи шапката на чистачката.. нищо се не сваля моторчета ал бала.. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”