Проблем с багажника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Проблем с багажника

Мнениеот gospodinoff » Съб 30 яну 2010 22:51

колата е голф 3 нямаше ме около месец и не я бях отварял багажника ест., сега натискам копчето то си потъва докрай и не се отваря. Колата е с централно сега пробвах и с ключа но немога да го вкарам докрай :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с багажника

Мнениеот bobie7 » Нед 31 яну 2010 2:23

Някой се е опитвал да влезне изодзадзе най-вероятно :weep: :wavecry

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 31 яну 2010 8:44

И моята с ключа не се отключва. Добре че централното я лови :D

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Нед 31 яну 2010 13:51

кво да направя на някой случвало ли му се е тъкова нещо

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Нед 31 яну 2010 14:46

на мен не ми се е случвало, но единственото, което ми идва на ум е през задните врати да влезеш, да мехнеш кората на багажника(за по-голямо пространство - свали задната облегалка ;) ), след това влизаш в багажника, махаш кората на вратата на багажника и бутваш с пръст механизма, за да се отвори вратата и после да видиш какъв е проблема :да:
ПП. Най-веротятно някой се е опитал да го отвори, но в тия студове ако по силно е натиснато може да се е счупил пластмасовия механизъм, който натиска вътре бутончето за отваряне, а за аварийното отваряне няма как да стане, щом не можеш да вкараш ключа докрай :?

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Нед 31 яну 2010 18:47

Gencho87 написа:на мен не ми се е случвало, но единственото, което ми идва на ум е през задните врати да влезеш, да мехнеш кората на багажника(за по-голямо пространство - свали задната облегалка ;) ), след това влизаш в багажника, махаш кората на вратата на багажника и бутваш с пръст механизма, за да се отвори вратата и после да видиш какъв е проблема :да:
ПП. Най-веротятно някой се е опитал да го отвори, но в тия студове ако по силно е натиснато може да се е счупил пластмасовия механизъм, който натиска вътре бутончето за отваряне, а за аварийното отваряне няма как да стане, щом не можеш да вкараш ключа докрай :?

ами да до там ще я докарам накрая но защо не се отваря и с централното :не: :не: :не:

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Нед 31 яну 2010 18:55

Може да има проблем с маркучето от моторчето към багажника(замръзнал кондез или някакво запушване, просто може да се е измъкнал), не съм се сблъсквал с такъв проблем(дано не ми се налага), но виждам, че никой не ти дава някакъв съвет затова помислих как може да се оправи, но каква е причината немога да предположа. Ако нямкой има опит с проблема нека да каже :)

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Нед 31 яну 2010 20:12

Gencho87 написа:Може да има проблем с маркучето от моторчето към багажника(замръзнал кондез или някакво запушване, просто може да се е измъкнал), не съм се сблъсквал с такъв проблем(дано не ми се налага), но виждам, че никой не ти дава някакъв съвет затова помислих как може да се оправи, но каква е причината немога да предположа. Ако нямкой има опит с проблема нека да каже :)

мислиш ли че може от маркучето защото не пръска вода на стъклото и на предното не пръскаше ама вчера се размрази и почна да пръска :( :( :(

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Нед 31 яну 2010 20:35

Имам предвид маркучето на централното(ако централното е вакуумно), а не на пръскалката на чистачката, ако искаш премести я някъде на слънце да се затопли цялата кола, ако тогава не се оправи незнам какво може да е и ще трябва да отваряш отвътре. Ако някой има по смислено предложение нека сподели :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 31 яну 2010 20:59

Вероятно имаш 2 проблема:единия ти сам го виждаш-не влиза ключа до край и верроятно не може да се завърти до положение "отключено"(това е или вертикално,или хоризонтално-не помня).Втория е позамръзване на механиката на ключалката-оттам и ключ и вакуума са безсилни.Всичко се свежда до завъртане на сектор от кръг -така ,че да попадне в зоната на действие на бутона(нали се отваря с натискане на патрона).Централното е свързано с малка щангичка към механизма,ключалката го върти директно.Както ти писаха-"влез" в багажника през задните седалки,махни кората на задния капак и ще видиш проблема,поне ще успееш да отвориш...Сега,ако там се мъдри някоя газова бутилка или як субууфер...малко се усложняваааа...

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Пон 01 фев 2010 1:26

emo-gar написа:Вероятно имаш 2 проблема:единия ти сам го виждаш-не влиза ключа до край и верроятно не може да се завърти до положение "отключено"(това е или вертикално,или хоризонтално-не помня).Втория е позамръзване на механиката на ключалката-оттам и ключ и вакуума са безсилни.Всичко се свежда до завъртане на сектор от кръг -така ,че да попадне в зоната на действие на бутона(нали се отваря с натискане на патрона).Централното е свързано с малка щангичка към механизма,ключалката го върти директно.Както ти писаха-"влез" в багажника през задните седалки,махни кората на задния капак и ще видиш проблема,поне ще успееш да отвориш...Сега,ако там се мъдри някоя газова бутилка или як субууфер...малко се усложняваааа...

ясно май ще го оставя още малко да се размрази и ако нестане през кората :banghead:

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Пон 01 фев 2010 1:48

Няма какво да го чакаш направо през кората 5минути работа е, озад е на щипки кората само 1 болче има точно дето е направено да се лови с ръка. Аз имах същия проблем палчето не се връщаше но го размърдах малко и сега всичо е ОК

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Сря 03 фев 2010 2:37

Escap3 написа:Няма какво да го чакаш направо през кората 5минути работа е, озад е на щипки кората само 1 болче има точно дето е направено да се лови с ръка. Аз имах същия проблем палчето не се връщаше но го размърдах малко и сега всичо е ОК

др седмица това ще пробвам че не съм при колата ако до тогава не се е оправило

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”