Как се изключва ABS?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Как се изключва ABS?

Мнениеот Kuncavia » Вто 02 фев 2010 22:23

Има ли начин да се изключи тази смрад на G4 :dummy:

Поздрави.

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се изключва ABS?

Мнениеот ninja_1 » Вто 02 фев 2010 22:35

Махни бушона.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Вто 02 фев 2010 22:50

А ако изключиш компютъра на АБС директно от буксата? Мисля, че когато е изгорял компа спирашките си работят като обикновено, та това е логиката ми да предположа, че ако се изключиш от кабела ще постигнеш каквото искаш.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 02 фев 2010 22:54

Въпроса е къде е той :dummy: Или бушона и аз до там стигнах по пътя на логиката...

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 03 фев 2010 21:05

Изображение
S178 или S179, който и от двата бушона да извадиш, се изключва захранването на ABS-а.
Само като чета какви сте ги написали в темата ме хваща страх да изляза на улицата с колата си. Хайде на нея майната и, ама като си помисля, че някой може да ме остави инвалид, само защото чул, недочул или нещо си бил наумил, а може би му се е сторило че ABS-а удължава спирачния път ... както и да е. Не ми се спори.
Просто няма ситуация, в която това да стане. Нито при мокър, нито при сух път. Не е необходимо да познаваш устройството и принципа му на действие. Достатъчно е да си грамотен и да попрочетеш какво пише в Мрежата за системата, ама не такива мнения като тези тук, а от сериозните източници.

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Сря 03 фев 2010 23:13

Аз не бих изключил *работещ* АБС, но ако колегата иска да го изключи - негово право е. Няма забрана за експлоатация на коли без АБС. Най-чисто е от бушона, или да се откачи куплунга на компютъра.

Иначе за ползата и вредата - идеални неща по света няма, още откакто са се появили по-масово абсите се знае че в определени ситуации могат и да удължат спирачния път, но тъй като тези ситуации са много редки то като цяло АБСа е полезно нещо. Ако забравим за ниската му надеждност и безобразно скъпите части, които принуждават хората да го изхвърлят и заменят с класическа система (натам съм се запътил и аз май). :-) Определено напоследък се радвам че по-старата ми кола е без АБС. :-)

Хората са правили отдавна статистика, показваща че катастрофите при колите с АБС не намаляват - причината е измамното чувство за сигурност което тази система неизбежно създава при всеки. В крайна сметка всеки кара съобразно възможностите на колата си, и когато тя спира по-добре, съответно човек без да се усети намалява дистанцията или увеличава скоростта. И няма добър/лош - с всеки е така - природа. Същото е и с гумите - като сложиш хубави гуми, постепенно несъзнатено променяш стила си, и вече не си толкова предпазлив колкото си бил с галошите. Т.е. в крайна сметка степента на риск винаги си остава една и съща, характерна за конкретния човек.

Ползата от тия неща е само в изненадващи, непредвидими ситуации, когато ти дават допълнителен шанс. Което не е малко разбира се. :wink:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 04 фев 2010 7:49

pedalchobaba написа:Изображение
S178 или S179, който и от двата бушона да извадиш, се изключва захранването на ABS-а.

Данке !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”