Проблем с обороти на АБУ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Проблем с обороти на АБУ

Мнениеот Pavlin » Пет 05 фев 2010 0:39

Здравейте. Снощи като се прибирах се случи нещо много странно. За 4км колата ми изгасна 4 пъти. Колата няма газова. Когато е на свободна скорост оборотите си играят от 500 до 1500 без да давам газ, все едно йо йо вдигат се падат и то само в тези граници. :screwy моля за помощ. Благодаря!

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с обороти на АБУ

Мнениеот venll-vr » Пет 05 фев 2010 3:46

Откачи си клемата на акумулатора за 15-20 мин. и си почисти стъпковото моторче. Ако не се оправи, качи е на ВАГ-КОМ, но ако горното не ти реши проблема най-вероятно ТПС.

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Пет 05 фев 2010 16:58

Работата излезна дебела. Смених дюзата или както се води на моно инджекцията, непръскаше добре, оправи се замалко за около час и оборотите на свободна падаха до първата чертичка след 0 на оборотомера. Веднага я закарах на видят компютъра и там излезна че дроселовата клапа неработи и сега трябва да я сменям. Някой знае ли колко горе долу вървят втора ръка?

П.С.
Може ли да ме светнете как да си намеря работещ дросел да не ме излъжат в моргата, и примерно от кои двигатели мога да взема дросел аз съм с АБУ. Благодаря!

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Пет 05 фев 2010 21:07

Мисля, че са около 200 лв дроселите Виж тук
viewtopic.php?f=7&t=171185

Потребителски аватар
Ch1r3pS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ch1r3pS » Пет 05 фев 2010 21:35

Колега аз съм същия като теб , с Венто ГТ съм . Декември ме остави на магистралата като ми угасна в движение , 10-на дни по-късно отново , но поне в София :( Не искаше и да запали след последното гаснене на 26.12.2009 , вчера си свалих дистрибуторната капачка и я зачистих , както и палеца ... запали веднага ! Уж нямаше проблеми , но днес отново почнаха да ми играят оборотите надолу ... аха аха да загасне ... и захапва УЖАС :banghead: Дано да не излезе и при мен тоя дросел , че ше ми се присе.е :bowdown

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Съб 06 фев 2010 1:06

Аз знам че ночи са 200лв, не ме устройва, много пари са. По моргите мйи казаха е вървят към 40лв. и затова питам дали е вярно.
Колега карай я на VAG-COM. Дано да се оправиш :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”