Голф 3 ABS Работи като трактор!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rampag3
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 ABS Работи като трактор!

Мнениеот rampag3 » Пон 08 фев 2010 14:48

Колата е Golf 3 1.8 ABS 90к. моно газ/бензин.

От доста време, но напоследък е най-силно и продължително когато запаля колата на студен мотор работи точно като стар съветски трактор. Паля на бензин, първите 2-3 секунди всичко е наред и след това цялата предница започва не да се тресе, ами направо да подскача. Електрониия оборотомер показва 1040-1100 > за части от секундата сменя тези две стойности. Ако натисна педала на газта тресенето се усилва пропорционално. Пусна ли газ проблема моментално изчезва. Всичко това става само на студен мотор. Моля за вашите съвети :bishop Благодаря.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 ABS Работи като трактор!

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 08 фев 2010 14:51

Колега, явно колата ти работи на 3 цилиндъра, провери дали всички свещи работят!

rampag3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rampag3 » Пон 08 фев 2010 14:53

И аз мислех че е от това, но преди седмица бях при the_machine за регулиране на газовата, той провери свещите и каза че са наред + че са почти нови. А и както споменах, пусна ли на газ веднага след запалването проблема изчезва...

Потребителски аватар
kokito_1985
Автомобил: audi 90 coupe
Двигател: 6a 1992

Мнениеот kokito_1985 » Пон 08 фев 2010 15:01

Колега провери си датчика на темтературата които управлява смукача и почисти дроселовата клапа ,газта не е толкова претенциозна колкото бензина проблемите започват първо на бензин при тези двигатели поне моите наблюдения са такива.

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Пон 08 фев 2010 16:36

Колега провери си дюзата.Трябва да разпръсква горивото като спрей.При теб по всяка вероятност препръсква на капки.Провери също и налягането на бенз. помпа Ремонта на дюэата е с ултра звукова вана след това промивка.Разните добавки имат временен ефект или почти никакъв.Има вероятност и да ти се е скапала секцията на т-н датчик която упр. компа както каза колегата по горе.

rampag3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rampag3 » Пон 08 фев 2010 20:05

Как мога да проверя работи ли датчика или не? Нямам наличен мултицет. :oops:
Попрочетох друго подобни теми и на няколко места бяха писали, че ако се изключи и се вдигнат оборотите значи бил заминал...?!

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Пон 08 фев 2010 20:17

колега и аз съм същия на бензин ми тресе включвам на газ и се оправя не е нищо кой знае кво мисля че някой го беше оправил това някакъв маркуч на картерните газове ли кво беше не помня точно и се било оправяло виж не сам много сигурен тей бях чел някъде но и да ти тресе аз от 3 години сам тей никакъв проблем не е след като загрее като превключиш на бензин тресенето се маха

rampag3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rampag3 » Пон 08 фев 2010 20:39

Прекалено дразнещо е... тресенето се усили сериозно от 2 седмици... от началото на застудяванията го правеше по 20 сек. сега до няколко минути и направо подскача... :X Утре ще погледна температурния, само някой да каже как да установя изправността му :)

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Пон 08 фев 2010 21:37

колега имаш ли представа как ти провериха свещите обясни ако можеш ,защото проблема е заформен около тях мисля :?:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 08 фев 2010 21:46

rampag3 написа: Утре ще погледна температурния, само някой да каже как да установя изправността му :)

Ето така
ECT test.jpg
но без мултицет не можеш да го премериш.

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Вто 09 фев 2010 12:28

Колега насочих те към дюзата.Имал съм случеи със същите симптоми.При използване на газ+ бенз. на разпръсквача се получава нещо като клей.При студен ДВГ, той пречи на разпръскването- при работа на газ дюзата не участва и за това работи нормално!Когато загрее този клей се размеква и освобождава разпръскването и ДВГ работи нормално ( поне привидно при диагностика се вижда че не е перфектен) Датч.за темп. не го изключвам, но при него има и други симптоми.Нещата са сложни и само със напътствия трудно се постига резултат, така от разтояние.Дано да съм ти помогнал, защото повече не мисля да се включвам-нека и други, но наистина разбиращи да помагат.

ivailo_17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivailo_17 » Нед 28 фев 2010 23:38

Колега откачи клемата с плюса на акумулатора за 5 мин.и ще се оправи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”