здравейте приятели!
пиша ви за да ми помогнете при следния проблем
все по често ми се случва да не мога да запаля.
завартам ключа на голфа(3 1,4 абд)и все едно нямам ток в акумолатора.
стартера едвам варти и след няколко опита още повече отслабва.
не е от акумолатора,ама някой като ми подаде ток и пали веднага.казаха ми ,4е при подаването на ток самият ток е по силен и отлепя четките на стартера.дали наистина е от четки или втулки?
и ако някои знае добар майстор в русе нека да ми пише.благодаря ви!
не мога да запаля
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не мога да запаля
а защо не от четки и стартер, направи му едно обслужване към 40лв ще ти върже ако ти си го свалиш,ама пък в скоростите има друга втулка
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, пробвай следното: Сваляш твоя Акумулатор, слагаш някой читав и тогава ако не запали значи е от него, ако е от четки няма да можеш да завъртиш хич и ще ти чатка сякаш стартера ти не работи! Лично на мен повече ми мирише на Акумулатор! Късмет, ако решиш проблема пиши, ще е в полза на някой.
-
Pepsito_Vw_kz
- Автомобил:
- Двигател:
и аз сам на същото мнение с колегата пробвай с друг Акумулатор , ако нестане провери кабелите на стартера ...и чак тогава се насочи кам четките 

- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Колега къде подаваш ток от другия акумулатор? На мен ми се случи следното: не че акумулатора ми е нов , но една сутрин едвам въртеше и след 3 -то завъртане "умря" 
реших да го заредя и като го смъквах ми направи впечатление че миинус клемата ми е хлабава. Ошкурих леко клемите на акумулатора и го намазах с тънък слой грес /така бях чувал/ и немам проблеми до сега. Най-добре е сложи друг акумулатор и ще разбереш къде ти е проблема. Успех
реших да го заредя и като го смъквах ми направи впечатление че миинус клемата ми е хлабава. Ошкурих леко клемите на акумулатора и го намазах с тънък слой грес /така бях чувал/ и немам проблеми до сега. Най-добре е сложи друг акумулатор и ще разбереш къде ти е проблема. Успех
случвало ми се е не мога да запаля.въртя сигорно повече от 10 пати и едвам едвам върти.след около 30 мин опитвам пак и пали без проблем.много странно.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Смени четките на стартера износени са
- speedvw
- Автомобил: VW GOLF 3 Dark Grey
- Двигател: ABD-AAV-RP 1992
В събота моя 1.4 ноправи същият номер.пречукваше все едно че е стартер.Сложих друг акомулатор и запали веднага.Заредих го и сега е огън.Зареди си акомулатора или нов.Успех и безаварийни. 

не е от акумолатора
пробвах с друг
същата работа
оставих я на сервиз
ще напиша какжо е станало
благодаря ви все пак момчета
пробвах с друг
същата работа
оставих я на сервиз
ще напиша какжо е станало
благодаря ви все пак момчета

смениха ми четки и втулки
преди малко я взех
казаха ми че това е било
дано не ми се налага скоро пак да се саватвам с вас.
всичко хубаво
преди малко я взех
казаха ми че това е било
дано не ми се налага скоро пак да се саватвам с вас.
всичко хубаво
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Дано наистина проблема е решен, но щом при подаване на захранване от друг акумулатор стартера е въртял - няма да е било от фтулки и четки
Ето я истината!
Но така или иначе - предполагам, че майсторчетата на стартера са почистили и стегнали и клемите и повече проблеми едва ли ще има

Ето я истината!
merchorousse написа:...и като го смъквах ми направи впечатление че миинус клемата ми е хлабава. Ошкурих леко клемите на акумулатора и го намазах с тънък слой грес /така бях чувал/ и...
Но така или иначе - предполагам, че майсторчетата на стартера са почистили и стегнали и клемите и повече проблеми едва ли ще има

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”