Смяна на горна помпа на съединителя.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Смяна на горна помпа на съединителя.

Мнениеот kakyra » Вто 23 фев 2010 18:45

Здравейте, потърсих малко но нищо не намерих как точно става. Ако някой може да обясни като за простолюдието как се сменя, ще съм много благодарен. Проблема е такъв, понякога съединителя пада на макс. Повдигам припомпвам сменям, пак пада пак така. От 2 дена я карам напомпвам, не връщам до горе седи на половината съединителя, точно там до където си го отделя и нямам проблем със смяната. Дали е от обезвъздушаване или трябва нова не знам. Ако е от обезвъздушаване как се прави точно. Моля като казвате къде се намира горната помпа, говорете ми като на идеот, не разбирам от термини :S там с някакво кратко описание или снимка някви такива :lol: Охарчих се до последната стотинка за ГИ и сега ора и нямам пари да си сменя помпата в сервиз, а така не е хава.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на горна помпа на съединителя.

Мнениеот van4ooo » Сря 24 фев 2010 14:14

Сигурен ли си,че е от горната а не от долната помпа.От казанчето за спирачна течност излиза едно маркуче проследиго то влиза в горната помпа а нивото на спирачната течност трябва да е над нивото на маркучето.Обезвъздушаването става от долната помпа.

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Сря 24 фев 2010 16:54

Какво се случва:
Както казах като потъне леко напомпвам и като почне до средата да се отделя не го вдигам и си превключва идеално. Сега днес си работише перфектно съединителя, не знам в момента как е. Обезвъздушаването го правя като отвия капачката на казанчето и помпам. Ако го правя грешно как става? Почнах да се шашкам с този съединител.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 24 фев 2010 17:01

На долната помпа (намира се на скоростната кутия) имаш щуцер и се обезвъздушава по същия начин като спирачките, като много се внимава нивото на спирачна течност в казанчето на спирачките да не падне под нивото на маркуча. В противен случай засмуква въздух и почва всичко от начало.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”