Смяна на горна помпа на съединителя.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Смяна на горна помпа на съединителя.
Здравейте, потърсих малко но нищо не намерих как точно става. Ако някой може да обясни като за простолюдието как се сменя, ще съм много благодарен. Проблема е такъв, понякога съединителя пада на макс. Повдигам припомпвам сменям, пак пада пак така. От 2 дена я карам напомпвам, не връщам до горе седи на половината съединителя, точно там до където си го отделя и нямам проблем със смяната. Дали е от обезвъздушаване или трябва нова не знам. Ако е от обезвъздушаване как се прави точно. Моля като казвате къде се намира горната помпа, говорете ми като на идеот, не разбирам от термини :S там с някакво кратко описание или снимка някви такива
Охарчих се до последната стотинка за ГИ и сега ора и нямам пари да си сменя помпата в сервиз, а така не е хава.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на горна помпа на съединителя.
Сигурен ли си,че е от горната а не от долната помпа.От казанчето за спирачна течност излиза едно маркуче проследиго то влиза в горната помпа а нивото на спирачната течност трябва да е над нивото на маркучето.Обезвъздушаването става от долната помпа.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Какво се случва:
Както казах като потъне леко напомпвам и като почне до средата да се отделя не го вдигам и си превключва идеално. Сега днес си работише перфектно съединителя, не знам в момента как е. Обезвъздушаването го правя като отвия капачката на казанчето и помпам. Ако го правя грешно как става? Почнах да се шашкам с този съединител.
Както казах като потъне леко напомпвам и като почне до средата да се отделя не го вдигам и си превключва идеално. Сега днес си работише перфектно съединителя, не знам в момента как е. Обезвъздушаването го правя като отвия капачката на казанчето и помпам. Ако го правя грешно как става? Почнах да се шашкам с този съединител.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На долната помпа (намира се на скоростната кутия) имаш щуцер и се обезвъздушава по същия начин като спирачките, като много се внимава нивото на спирачна течност в казанчето на спирачките да не падне под нивото на маркуча. В противен случай засмуква въздух и почва всичко от начало.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”