Модинг , тунинг и поправка на табло Гошко 2 .

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Модинг , тунинг и поправка на табло Гошко 2 .

Мнениеот ogata » Чет 18 фев 2010 22:20

Здравейте ,колеги,

Имам следният казус за който колегата Мартински помогна малко. На мястото на таблото с часовник на моя GL преди време му сложих табло от GTI с оборотомер. Обаче се оказа че са се изтъркали проводниците, които дават ток на крушките за осветление. Мартински предложи нещо много ефикасно със използването на 4ри матирани диода + 4 съпротивления по 500 ома , обаче ....

Проблем 1 - За да сложа тази модификация, трябва да махна една бяла лайсна отгоре на таблото, която явно крехи зелената плака. Не знам как, тъй като не виждам никъде болтове, а по-скоро ми прилича на лепено или някаква запойка, която ме е страх да не счупя.

Проблем 2 - На таблото с оборотомер бензиномера е в дъното на оборотомера , на таблото с часовник бензиномера е на мястото където на таблото от GTI има ел. часовник. Та с няколко думи - бензиномера на таблото с оборотомер (настоящото) - не работи (не е помпата в резервоара !) и се чудя дали може бензиномера от таблото с часовник да се присади на таблото с оборотомер на мястото на неработещият бензиномер :)

Надявам се да сте ме разбрали, очаквам отговори до неделя вечер , тъй като от Понеделник мислим да се захващаме сериозно с "тунинга" на табълцето :))

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Модинг , тунинг и поправка на табло Гошко 2 .

Мнениеот zdravko_jett » Чет 18 фев 2010 22:29

бензиномера ще стане от старото ти табло, и за бялата пластмаса нищо не ти пречи на мястото на спойките да ги нагрееш малко с поялника и да се разтопят и снякоя отверка д аси помагаш като повдигаш бялата пластмаса, после може по същия начин с поялника или горещ силикон. елементарна работа

Потребителски аватар
mirko.86
Автомобил: vw golf
Двигател: ABF

Мнениеот mirko.86 » Чет 18 фев 2010 22:53

бензиномера стрия ще стане на новото табло но има опцията проблема да не е в бензиномера а в платката на таблото.както има преснат кабел и лампите не светят може и по сащата причина да не работи и бензиномера.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 18 фев 2010 23:13

много лесно ще го провериш бензиномера подай 12в на 2та извода от някое адаптерче и стрелката трябва да се отклони, ако ли не значи не бачка и с мултицет ще стане проверката мисля

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”