Здравейте колеги, извинявам се за невежеството но бих искал да попитам какво е това на снимката http://dox.bg/files/dw?a=6293136f5f (оградено с жълто) и каква му е работата ? При мен от мястото посочено със стрелката смуче въздух, според един колега не е редно, но като го запуша, падат оборотите на двигателя (1,8 mi AAM), пак си работи нормално, просто оборотите падат малко. Сега се чудя дали да го запуша или да си го оставя така. На снимката не личи но там от където смуче възду, някой някога го е мазал със силикон.
Предварително благодаря на всеки който има мнение по този въпрос.
Каква е тази част ?
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Re: Каква е тази част ?
А спирачките как са?
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
Ето снимката на колегата между другото и аз го имам това и не знам какво е явно нещо по спирачната уредба но какво точно!

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
това е сервото на спирачките от там въздух нетрябва да смуче!при мен като натисна спирачките оборотите леко се вдигаха когато имаше проблем с маркуча сега всичко е оправено и проблеми няма!
jordancho , това заграденото и посочено със стрелка е клапан който не позволява създадения във сервото вакуум да свърши при внезапно спиране на двигателя и по този начин имаш вакуум за аварийно спиране !дано нямаш ,но го смени !
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
това е клапанче,мислче че благодарение на него като изгасиш колата 2 3пъти имаш спирачка но не съм сигурен, то пуска само в едната посоко даже и на него си има стрелка, а от там колега не трябва да ти смуче въздух а да има маркуч към делкото обаче явно го нямаш,много лесно се чупят тези изводи з амаркучлетата, при мен са 2 единия е към вакуумите на карба другия към делкото, може, да махнеш зеланата тапчка и да вържеш с маркуч към делкото а отпушената дупчица пак с малко силкон или нешо друго подходящо
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:това е клапанче,мислче че благодарение на него като изгасиш колата 2 3пъти имаш спирачка но не съм сигурен, то пуска само в едната посоко даже и на него си има стрелка, а от там колега не трябва да ти смуче въздух а да има маркуч към делкото обаче явно го нямаш,много лесно се чупят тези изводи з амаркучлетата, при мен са 2 единия е към вакуумите на карба другия към делкото, може, да махнеш зеланата тапчка и да вържеш с маркуч към делкото а отпушената дупчица пак с малко силкон или нешо друго подходящо
Възвращателно клапанче...не позволява да се връща въздух към сервото...
А мъркучле за делкото колегата няма как да има, защото е с моно..(при карбураторите съм виждал такова мъркучле..)
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
От там взима въздух за сервото. От там не трябва да смуче изобщо. По добре го оправи да няма проблеми при поредно натискане на спирачката. Просто трябва с-мата да е хермитизирана!
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
забелязах че е моно,ама не знаех че към делкото нямаGTspecial написа:А мъркучле за делкото колегата няма как да има, защото е с моно..(при карбураторите съм виждал такова мъркучле..)
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Благодаря ви колеги, веднага ще го оправя. Не съм имал проблем със спирачките, а и след като изгася двигателя си имам 1-2 авариини натискания на спирачките. Само веднъж при първото натискане на спирачките за деня ми се стори, че педала е малко по-твърд, но това беше еднократно, а и навън беше доста студено, пък и аз не бях сигурен дали наистина е по-твърд или само така ми се стори, за това така и не му обърнах внимание. Само се чудя, защо като е само клапан за спирачките, като запуша отвора, от който смуче въздух, и ми намалят оборотите на двигателя ?
Оборотите намаляват, защото сервото се обезвъздушава от някой цилиндър, мисля първи, и като влиза въздух, обеднява горивната смес. Тоест, явно при теб при запушване на отвора става твърде богата на гориво и губи обороти. Нещо такова. 
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Отива в 4 цилиндър. Връзката регулярно се разхлабва също.Проверки и стягане ако е нужно инак се влияе и работата на мотора.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Малко повече инфо за маркуча viewtopic.php?f=5&t=170283 
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Прав беш колега Symptom, наистина се беше разхлабила скобата от към дигателя, не много, но все пак се беше поразхлабила, стегнах я колкото мога, пък да видим 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”