Знам, че това е надълго и нашироко обсъждана тема, но при мен почна да става прекалено досадно. В последно време колата ми скърца от всяка пластмаса в купето и основния ми проблем идва според мен от окачването. За съжаление не знам къде точно да търся проблема, а ме е страх, че ако отида на майстор той най-вероятно ще каже "Оооо, всичко е за смяна!". Най-дразнещото в моя случай е някакво тракане идващо от задницата и се чува при неравности и дупки. Чудя се това може ли да става поради износени тампони или те не предизвикват тракане (тупкане)? Също така има ли нужда от смяна на амортисьори като се има предвид че съм тествал по косвен метод с подскачане на калника и всичко изглежда наред. Може ли да се каже, че предните или съответно задните тампони, амортисьори и други части по окачването създават основния проблем с друсането в купето? Преди няколко дни си мислих да сменя предни тампони с цел да подобря возията, но сега се чудя дали ще има някаква разлика и то за период поне 1 година.
Най-вече ме дразни пътуването по паветата в София, където просто ми се струва, че ще ми изпадат бъбреците в петите. Трябва да взема някакво кардинално решение през тази пролет и да подменя нещо, но не знам откъде да започна и кое ще повлияе най-добре на возията.
Благодаря.
П.П. Говоря разбира се за Голф3.