Спасение от скърцане, тракане и друсане в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спасение от скърцане, тракане и друсане в купето

Мнениеот alligator » Чет 25 фев 2010 23:17

Здравейте,

Знам, че това е надълго и нашироко обсъждана тема, но при мен почна да става прекалено досадно. В последно време колата ми скърца от всяка пластмаса в купето и основния ми проблем идва според мен от окачването. За съжаление не знам къде точно да търся проблема, а ме е страх, че ако отида на майстор той най-вероятно ще каже "Оооо, всичко е за смяна!". Най-дразнещото в моя случай е някакво тракане идващо от задницата и се чува при неравности и дупки. Чудя се това може ли да става поради износени тампони или те не предизвикват тракане (тупкане)? Също така има ли нужда от смяна на амортисьори като се има предвид че съм тествал по косвен метод с подскачане на калника и всичко изглежда наред. Може ли да се каже, че предните или съответно задните тампони, амортисьори и други части по окачването създават основния проблем с друсането в купето? Преди няколко дни си мислих да сменя предни тампони с цел да подобря возията, но сега се чудя дали ще има някаква разлика и то за период поне 1 година.

Най-вече ме дразни пътуването по паветата в София, където просто ми се струва, че ще ми изпадат бъбреците в петите. Трябва да взема някакво кардинално решение през тази пролет и да подменя нещо, но не знам откъде да започна и кое ще повлияе най-добре на возията.

Благодаря.

П.П. Говоря разбира се за Голф3. :wink:

Последна промяна от alligator на Пет 26 фев 2010 0:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Re: Спасение от скърцане, тракане и друсане в купето

Мнениеот Iv0o0o0 » Чет 25 фев 2010 23:47

колега всичко съм сменил и пак е симфония в купето ма то по наще улици няма 5 метра равно... провери си пластмасите дето държат кората при мене едната от тях скърца много силно и досадно

BoZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoZo » Пет 26 фев 2010 0:06

Аз съм с идеални части, доста сменени тампони, и хубаво (не от супер реисърските) окачване. При мен корите на вратите и в багажника си тракат, от таблото почти нищо не се чува, но това което е по вратите и отзад (2врат съм)си скърца и потраква при дупки. От скоро се чудя ако разглобя всички неща от интериора (без седалките и предното табло) и сложа шумоизолиращи вати между корите и метала, по вратите и в задната част на салона, да оплътнят, и така дали няма какво да мърда вече. Ако се сложи толкова вата, колкото кората после плътно да легне, а винтовете да си имат напрежение като се завинтят, според мен не трябва да шуми толкова много. Сега доста болтчета се развинтват сами, ако някои е пробвал или има по-добри нека пише.

Леко с дупките скърца по-малко;)

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Пет 26 фев 2010 10:34

На двувратите под задните кори до седалките има 2 ламаринки хванати с поп нитове от там ми дрънкаше много дразнещо осовено по паваж друго място са прозорците беше се разбил канала по които се движат . А и колите са прекалено леки трудно им се омекотява возията.

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Пет 26 фев 2010 10:35

преди време имах едно фордче и много ме дразнеше как скърцат корите в багажника та взех за 1.50 една изолационна лента за врата и си опраих проблемите :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”