мигачите спират да цъкат при ниски обороти на двигатела

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
aspetkov
Автомобил:
Двигател:

мигачите спират да цъкат при ниски обороти на двигатела

Мнениеот aspetkov » Вто 18 апр 2006 8:43

Момчета някой имал ли го е този проблем? Колата като върви с подаване на газ всичко е нормално, а като се отпусне газта и се натиснат спирачката (консуматор на ток), мигачите спират да цъкат. Аз имам подозрения, че акумулатора е много слаб и при ниски обороти и консуматор релето за мигачите не отлепва.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 18 апр 2006 8:58

Аз мисля че имаш проблем по инсталацията и някакво омешване по кабеляците за стоповене и мигачите.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 19 апр 2006 21:52

Аз имах подобни случки - не само че спираха да светят, ами понякога вместо мигач светеше лампа за задна или стоп. Свалих "пълнежа" на стоповете (където са забити крушките демек - не знам как се казва), на чешмата с четка, гореща вода и веро (е махнах крушките преди това), чаках да изсъхнат, крушките обратно, буксите обилно и продължително със контактен СУХ спрей (4 лв в Конрад на петте) и сега всичко е супер, че май и по силно светят мигачи / габарити (логично). Провери първо там - няма да навреди във всеки случай :)

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Вто 25 апр 2006 9:39

Момчета, оказа се акумулатора. Бях долял в клетките 700 мл вода и явно динамото не може да го зареди (не е като при ладата). Вклчих го на зарядното 8 часа и след това мигачите се оправиха.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”