голфа започна да гори масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
plam4o
Автомобил:
Двигател:

голфа започна да гори масло

Мнениеот plam4o » Нед 02 май 2010 19:50

колата е голф 2 от известно време започна да гори масло и да пуши през ауспоха. Даите идея за някаква добавка кьм маслото или смяна на маслото с минерално защото сега е с полусинтетично и дали ще има някакьв ефект от всичко това понеже в момента нямам пари да правя ремонт на двигателя.Моля помогнете

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: голфа започна да гори масло

Мнениеот radotom » Нед 02 май 2010 22:01

Не, Пламене, няма да се оправи със смяна на маслото.
Помисли сам.
Индексът, определящ вискозитета на маслото при загряло състояние е втория, след W-то.
Дали ще сложиш полусинтетика 10W40 или минералка 15W40 - каква е разликата? :dontknow:
И в двата случая маслото ще е еднакво течливо при загрял мотор, ако са читави масла, разбира се!
Ако се окаже, че минералното е.... хммм... от не най-добрите - то задължително при висока температура ще стане на чорбица :(
Единствения начин е отварне и... гледане!
Дали ще са само сегменти или ще се търка по блока - това никой не може да го каже.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 02 май 2010 22:38

В такива случаи първо се сменят гумичките на клапаните струват 10лв и си ги смених за половин ден, ама щом пуши през аспуха май няма да е само от гумички. Един приятел ме убеждаваше какъв огромен ефект имала някаква добавка точно за тази работа, но аз не ги вземам насериозно тези добавки.

bazigolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bazigolf » Нед 02 май 2010 22:59

стария ми голф 2 1,6 като го купих димеше яко през ауспуха .смених гумичките на клапаните и в следващите 6! години ,които го карах не съм доливал ВЪОБЩЕ масло след смяната му!залагам на тях :да:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 03 май 2010 20:49

Има две причини поради които може да ти гори масло:
1. Гумички на клапаните - оставяш колата и я палиш след 24 часа, при самото палене изпушва облак дим. Влиза масло в цилиндрите и при запалването изгаря. Аз го имах този проблем и ми гореше 4 литра за 5000 километра.
2. Сегменти - през аспуха изпушва при форсиране на колата.

Гумичките на клапаните могът да се сменят без да се маха главата. Смяната на сегментите става като се свали главата. :( Никакви добавки няма да помогнат.
При моя разход на масло нещата се оправиха като смених гумичките на клапаните ( без сваляне на главата ).
Дано да са гумички на клапани .....

plam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plam4o » Пон 03 май 2010 22:51

някои можели да ми обясни как мога да си сменя сам гумичките на клапаните.Благодаря предварително.А случаино да знаете колко струват комплект сегменти за голфа 1.8 карбуратор.

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 04 май 2010 8:25

plam4o написа:някои можели да ми обясни как мога да си сменя сам гумичките на клапаните.Благодаря предварително.А случаино да знаете колко струват комплект сегменти за голфа 1.8 карбуратор.

Това да смениш гумичките на клапаните не е проста работа, защото нали се сещаш че ти ще ги смениш ама после ти трябва някой, който да направи центровката на тия клапани, разстоянията на отваряне и затваряне!
така че ако не си в час с нещата, а те не са съвсем прости си дай колата на човек, който има професионален опит с тия неща за да не те боли главата после! :D

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Вто 04 май 2010 23:08

fill написа:Гумичките на клапаните могът да се сменят без да се маха главата......

могът колега,но за 1000 км и пак ги няма,защото са набити накриво ;)

на двама приятели (единия с ПБ другия с РВ)и им смениха гумичките така уж големи мойстори но ефекта беше 1000км и пак почнаха за пушат ;)

По темата: за това,че колега свали си главата ревизирай си я и си набий гумичките както си му е реда ,работата е за един следобед(ако не шлайфаш главата де,което е желателно) :да: :да: :beer :beer

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 04 май 2010 23:12

Те тия клапани не са ли хидравлични, демек саморегулиращи се?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 05 май 2010 14:15

Никой никъде не спомена разцепени водачи на клапаните, например.Моя Пасат,примерно като разглобих двигателя имаше 6 от 8 водача,които бяха разцепени и съответно за смяна.
Водачите седят под гумичките и дефакто самото стебло на клапана минава през него.Повечето пъти ремонта минава само с гумички,понеже те са одървят,но ако колата не изграя правилно горивото си или е прегрявана,заминават и водачите и се цепят...тогава покрай стеблото на клапана се стича масло право в горивната камера.Същия ефект,като от гумичката.
Отварял съм не един двигател на VW и винаги имат поне по 3-4 разцепени водача.
За съжаление няма как да се сменят без да се свали главата или поне аз не съм запознат с методиката,по която могат да бъдат избити докато главата си е на колата :roll:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 05 май 2010 21:36

Може и да може, нали са от две половини? Задържа се примерно клапана затворен, избива се стария водач, минава се с яка прахосмукачка и магнит, слага се новия... :?:

Потребителски аватар
ivan20071983
Автомобил: Passat
Двигател: AHL

Мнениеот ivan20071983 » Пет 07 май 2010 19:46

Здравейте колеги и мойта взе да гори масалце и ми казаха също гумички на клапаните имате ли представа колко кинти ще ми трябват за смяната им при майстор.

plam4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plam4o » Съб 08 май 2010 16:11

казаха ми че е около 50 лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”