Индикатор на ръчната спирачка на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
badboytu
Автомобил:
Двигател:

Индикатор на ръчната спирачка на Голф 3

Мнениеот badboytu » Нед 21 мар 2010 12:31

Колеги някой може ли да даде повече инфо. Вчера както си карах изведнъж на таблото ми светна червената лампа за ръчната спирачка. Не знам, каква може да е причината. Не съм много сигурен освем за дръпната ръчна, какво друго индикира. Голфа е модел 92 г., 1,4, 60 к.с. ако това има значение.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Индикатор на ръчната спирачка на Голф 3

Мнениеот mariovasi » Нед 21 мар 2010 14:16

badboytu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboytu » Нед 21 мар 2010 14:41

колега мерси за линковете. пусках търсене, но не ми ги откри тези теми. Изчетох ги много внимателно. Искам да споделя, че съм проверил спирачната течност и е малко под максимимът, но в никакъв случай не е под минимума. Проверих да не е заяло копчето на ръчната - и това не е. Хора, които разбират повече от мен споделиха че кола 92 г. едва ли има датчици за износени накладки, а и като ги гледам мисля че са добре. Надявам се да е някакъв проблем от таблото. Малко съм притеснен и незнам как да постъпя. Нямам проблеми със спирането на колата иначе. Но ми свети непрекъснато лампичката.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 21 мар 2010 15:32

износени накладки?

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Нед 21 мар 2010 16:09

Епа виж блок контакта на ръчната под кората :dontknow:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 21 мар 2010 18:46

Почисти датчика на казанчето за спирачна течност, провери пиновете и кабелите му и го напръскай с контактен спрей ако имаш. Отначало можеш само да го разместиш и да видиш дали индикатора няма да угасне.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 21 мар 2010 18:49

Колега, преди и аз имах такъв проблем. Но при мен го направи на един много голям барир, (горник) само ми премигна лампата и повече не е светяла... Ако ти го е направила като моето, значи не би трябвало да имаш проблем.

п.п Сменял ли си задните наклатки ?

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Нед 21 мар 2010 18:59

Защо, ако не ги е сменил какво :?:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 21 мар 2010 19:05

Каспър написа:Защо, ако не ги е сменил какво :?:

Не знаеш или си търсиш моабет у темата?

Ако не ги е сменял няма да има хубави спирачки, или да има изпуснало цилиндърче някаде и от там да изпуска по малко течност и за това примигва или постоянно свети, при мен само премигна, но засега няма ядове... Тази лампа не свети ей така че няма какво да прави, това е сериозен проблем и трябва да се обърне голямо внимание!

badboytu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboytu » Нед 21 мар 2010 19:23

днес я покарах малко колата и индикаторната лампичката изгасна. Сега проблема е че не светва дори когато дръпна ръчната спирачка. Ще следя внимателно уредите. Пак да кажа, че спирачната течност не е мръднала от както колата е моя. Поне засега не се губи спирачна течност. За задните накладки не съм ги сменял.

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Нед 21 мар 2010 19:24

IceHeart написа:Не знаеш или си търсиш моабет у темата?
Ако не ги е сменял няма да има хубави спирачки, или да има изпуснало цилиндърче някаде и от там да изпуска по малко течност и за това примигва или постоянно свети, при мен само премигна, но засега няма ядове... Тази лампа не свети ей така че няма какво да прави, това е сериозен проблем и трябва да се обърне голямо внимание!

Колега чети по-внимателно какво пише и тогава изказвай предположения. Датчика сработва при недостатъчно ниво на спирачната течност. Ако цилиндърчето прокапва, течността ще падне под минимума, а колегата казва, че е над минимума и лампата му свети постоянно, а не премигва. Освен това няма да има добри спирачки отзад ако са му зле накладките, а споменава, че няма проблем със спирането :!:
badboytu написа:...Искам да споделя, че съм проверил спирачната течност и е малко под максимимът, но в никакъв случай не е под минимума...Нямам проблеми със спирането на колата иначе. Но ми свети непрекъснато лампичката.

А за това, че трябва да се обърне внимание съм съгласен, но не мислиш ли, че след като колегата е пуснал темата и пита от какво е породен проблема вече е обърнал внимание на проблема :?:
Кажи сега стана ли моабета и дали това беше целта на въпроса ми в предния пост :beer

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 21 мар 2010 20:10

Един приятел с Венто, с табло Motometer (мисля,че колата е 1993), беше правил нещо по стартера и беше окъсил нещо.
Както и да е.Лампата за ръчната му светеше,макар и мааалко по-слабо, отколкото по принцип,когато е дръпната или няма течност, без да има причина за това.
Водихме таблото на доктор - той каза: един елемент от таблото е изгорял.Бил го направил така, че лампата да гасне веднага след даване на контакт, а не със закъснение (както е по принцип), нещо такова.
В тоя ред на мисли - ако всичко по колата е наред,датчици и т.н., закарай таблото на доктор.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Нед 21 мар 2010 20:13

badboytu написа:днес я покарах малко колата и индикаторната лампичката изгасна. Сега проблема е че не светва дори когато дръпна ръчната спирачка. Ще следя внимателно уредите. Пак да кажа, че спирачната течност не е мръднала от както колата е моя. Поне засега не се губи спирачна течност. За задните накладки не съм ги сменял.

Колега виж датчика на ръчната извади го в него има букса която е със 2 крачета дай ги на късо ако светне значи е от бутона сменяш го и си готов,като го дадеш на късо симулираш че ръчната е дръпната и трябва да светне

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 21 мар 2010 20:16

Каспър написа:
IceHeart написа:

Колега, явно проблема идва от таблото както е споменал по горе колегата Андро. Та щом всичко си е Ок, значи няма видими причини за тревога. На мен преди 2 седмици ми светеше лампата на Акумулатора, и нещеше да огасне, а то се оказа че лампата до нея която е за фаровете я е осфетявало и е станало мазало. Та най-добре е електричар да погледне колата на колегата :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”