Индикатор на ръчната спирачка на Голф 3
Индикатор на ръчната спирачка на Голф 3
Колеги някой може ли да даде повече инфо. Вчера както си карах изведнъж на таблото ми светна червената лампа за ръчната спирачка. Не знам, каква може да е причината. Не съм много сигурен освем за дръпната ръчна, какво друго индикира. Голфа е модел 92 г., 1,4, 60 к.с. ако това има значение.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: Индикатор на ръчната спирачка на Голф 3
badboytu написа: какво друго индикира.

спирачна течност
viewtopic.php?f=6&t=183821&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=76852&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=6&t=106217&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=7&t=91925&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0
колега мерси за линковете. пусках търсене, но не ми ги откри тези теми. Изчетох ги много внимателно. Искам да споделя, че съм проверил спирачната течност и е малко под максимимът, но в никакъв случай не е под минимума. Проверих да не е заяло копчето на ръчната - и това не е. Хора, които разбират повече от мен споделиха че кола 92 г. едва ли има датчици за износени накладки, а и като ги гледам мисля че са добре. Надявам се да е някакъв проблем от таблото. Малко съм притеснен и незнам как да постъпя. Нямам проблеми със спирането на колата иначе. Но ми свети непрекъснато лампичката.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Епа виж блок контакта на ръчната под кората 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Почисти датчика на казанчето за спирачна течност, провери пиновете и кабелите му и го напръскай с контактен спрей ако имаш. Отначало можеш само да го разместиш и да видиш дали индикатора няма да угасне.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, преди и аз имах такъв проблем. Но при мен го направи на един много голям барир, (горник) само ми премигна лампата и повече не е светяла... Ако ти го е направила като моето, значи не би трябвало да имаш проблем.
п.п Сменял ли си задните наклатки ?
п.п Сменял ли си задните наклатки ?
- Каспър
Защо, ако не ги е сменил какво 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:Защо, ако не ги е сменил какво
Не знаеш или си търсиш моабет у темата?
Ако не ги е сменял няма да има хубави спирачки, или да има изпуснало цилиндърче някаде и от там да изпуска по малко течност и за това примигва или постоянно свети, при мен само премигна, но засега няма ядове... Тази лампа не свети ей така че няма какво да прави, това е сериозен проблем и трябва да се обърне голямо внимание!
днес я покарах малко колата и индикаторната лампичката изгасна. Сега проблема е че не светва дори когато дръпна ръчната спирачка. Ще следя внимателно уредите. Пак да кажа, че спирачната течност не е мръднала от както колата е моя. Поне засега не се губи спирачна течност. За задните накладки не съм ги сменял.
- Каспър
IceHeart написа:Не знаеш или си търсиш моабет у темата?
Ако не ги е сменял няма да има хубави спирачки, или да има изпуснало цилиндърче някаде и от там да изпуска по малко течност и за това примигва или постоянно свети, при мен само премигна, но засега няма ядове... Тази лампа не свети ей така че няма какво да прави, това е сериозен проблем и трябва да се обърне голямо внимание!
Колега чети по-внимателно какво пише и тогава изказвай предположения. Датчика сработва при недостатъчно ниво на спирачната течност. Ако цилиндърчето прокапва, течността ще падне под минимума, а колегата казва, че е над минимума и лампата му свети постоянно, а не премигва. Освен това няма да има добри спирачки отзад ако са му зле накладките, а споменава, че няма проблем със спирането

badboytu написа:...Искам да споделя, че съм проверил спирачната течност и е малко под максимимът, но в никакъв случай не е под минимума...Нямам проблеми със спирането на колата иначе. Но ми свети непрекъснато лампичката.
А за това, че трябва да се обърне внимание съм съгласен, но не мислиш ли, че след като колегата е пуснал темата и пита от какво е породен проблема вече е обърнал внимание на проблема

Кажи сега стана ли моабета и дали това беше целта на въпроса ми в предния пост

-
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел с Венто, с табло Motometer (мисля,че колата е 1993), беше правил нещо по стартера и беше окъсил нещо.
Както и да е.Лампата за ръчната му светеше,макар и мааалко по-слабо, отколкото по принцип,когато е дръпната или няма течност, без да има причина за това.
Водихме таблото на доктор - той каза: един елемент от таблото е изгорял.Бил го направил така, че лампата да гасне веднага след даване на контакт, а не със закъснение (както е по принцип), нещо такова.
В тоя ред на мисли - ако всичко по колата е наред,датчици и т.н., закарай таблото на доктор.
Както и да е.Лампата за ръчната му светеше,макар и мааалко по-слабо, отколкото по принцип,когато е дръпната или няма течност, без да има причина за това.
Водихме таблото на доктор - той каза: един елемент от таблото е изгорял.Бил го направил така, че лампата да гасне веднага след даване на контакт, а не със закъснение (както е по принцип), нещо такова.
В тоя ред на мисли - ако всичко по колата е наред,датчици и т.н., закарай таблото на доктор.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
badboytu написа:днес я покарах малко колата и индикаторната лампичката изгасна. Сега проблема е че не светва дори когато дръпна ръчната спирачка. Ще следя внимателно уредите. Пак да кажа, че спирачната течност не е мръднала от както колата е моя. Поне засега не се губи спирачна течност. За задните накладки не съм ги сменял.
Колега виж датчика на ръчната извади го в него има букса която е със 2 крачета дай ги на късо ако светне значи е от бутона сменяш го и си готов,като го дадеш на късо симулираш че ръчната е дръпната и трябва да светне
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:IceHeart написа:
Колега, явно проблема идва от таблото както е споменал по горе колегата Андро. Та щом всичко си е Ок, значи няма видими причини за тревога. На мен преди 2 седмици ми светеше лампата на Акумулатора, и нещеше да огасне, а то се оказа че лампата до нея която е за фаровете я е осфетявало и е станало мазало. Та най-добре е електричар да погледне колата на колегата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”