странично износване на накладки?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

странично износване на накладки?

Мнениеот ivanbl » Пон 12 апр 2010 9:07

здравейте колеги, пускам тема защото не намерих подобна... ако има дайте ми линк... първо колата: голф 3 комби 1.8 АБС двигател.
Малко история... забелязах, че предното дясно колело грее много в сравнение с лявото, както и че когато пусна колата по енерция в интервала 30-45км/ч предницата трепери... при други скорости не се забелязва... отидох на сервиз и като ми свалиха накладките изглеждаха така
nakladki.JPG
nakladki.JPG (2.11 KиБ) Видяна 1329 пъти

въпросът ми е от какво може да е страничното износване на накладките... маистора се чуди, гледа и вика крив спирачен апарат... купих втора ръка и го сложи, и нови накладки по подразбиране....дали е познал как мислите?... защо ми се струва, че диска е накриво и сега пак ще ми износва накладките... незнам как се хваща диска и как спирачния апарат... сега и двете колела греят еднакво... и май повече от обикновено греят.. дали е заради новите накладки?
предницата все още трепери при ниските скорости.... маистора каза, че де има тампони са разбити... това ли е причината?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: странично износване на накладки?

Мнениеот vaskoto1 » Пон 12 апр 2010 9:12

разбит апарат.
водачите.

Потребителски аватар
deocfc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deocfc » Пон 12 апр 2010 9:52

И при мен го има тресенето при същата скорост като при теб, заинтересуван съм от причината. Хубава тема, колега :да: Иначе колата ми е поло, но вероятно причината ще е подобна.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пон 12 апр 2010 19:17

апарата на вид изглеждаше без проблеми... нямаше счупено спукано изкривено нищо видимо.. затова нека се изкажат колегите които са имали същия случай и какво се е оказало.... крив апарат или накривен диск
колегата ваското1 ако кажеш малко повече думи за вода4ите .... каде се намират и какво представляват и как влияят на наклона? ... пълен невежа съм в тая област :oops:

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пон 12 апр 2010 19:20

Ламаринките(пружинките) дето държат накладката са изгнили или ги няма или не са сложени правилно ако се чува тракане като ритнеш колелото значи е от тях при мен е така с горната ламарина и ми се износва горния краи на външната накладка

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 13 апр 2010 6:32

vaskoto1 написа:разбит апарат.
водачите.

:да: или неправилно монтирани накладки понякога :да: Но това повече важи за други марки коли.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 13 апр 2010 7:05

Прибери накладките(да се получи луфт м/у тях и диска) и разклати апарата.
Ако се мести вероятно са разбити водачите.Ламаринките(пружините),ако не са на място
нкладките може да опират до диска без да си натиснал спирачка(малко вероятно да се износят по този начин).

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 13 апр 2010 7:20

Най честата практика е, когато се сменят накладки - се пропуска да се почистят водачите и да им се смени смазката. От там идва проблемът че вътре има обикновенна грес или кал който запичат, и съответно самия водач не може да се движи като хората. Следователно ти натискаш спирачката, водача не може да прибере и от натиска на буталото самия апарат започва да се усуква - от там идва и самия проблем с износването на криво на накладките, както и разбиването на апаратите :wink:

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Вто 13 апр 2010 10:41

MuTa4eTo написа:Най честата практика е, когато се сменят накладки - се пропуска да се почистят водачите и да им се смени смазката. От там идва проблемът че вътре има обикновенна грес или кал който запичат, и съответно самия водач не може да се движи като хората. Следователно ти натискаш спирачката, водача не може да прибере и от натиска на буталото самия апарат започва да се усуква - от там идва и самия проблем с износването на криво на накладките, както и разбиването на апаратите :wink:

:да: Много правилно.Напоследък все повече "мотьори" се оправдават пред клиентите при смяна на дискове и накладки че частите с менте и проблемите идват от тях.Голяма част от проблемите идват точно от запекли водачи. :idea:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 13 апр 2010 22:23

доколкото разбрах водачите са онези подвижни връзки кото са между двете части на спирачния апарат... ще погледна стария апарат дали има нещо нередно по водачите... а тресенето на предницата май не е свързано с спирачките... като натискам леко спирачката не усещам ритване по педала... а като са нови накладките нормално ли е да загряват пове4ко от обикновено....

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 13 апр 2010 22:56

Ако водачите са пълни с боклуци както ти казах, апарата задържа - съответно накладката трие постоянно в диска и загрява.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 14 апр 2010 0:28

ivanbl написа: а като са нови накладките нормално ли е да загряват пове4ко от обикновено....

Понеже дискът не е нов и идеален, докато се напасват по него ще спира малко по-зле, може и да загрява съвсем малко повече, но без да си натиснал спирачка, накладката не трябва да трие/загрява, независимо че е нова! Предвиден е достатъчен луфт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”