проблем с палене и нулиране на часовника!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
fluidor33
Автомобил:
Двигател:

проблем с палене и нулиране на часовника!

Мнениеот fluidor33 » Вто 06 апр 2010 14:51

Здравейте колеги! Имам голф 3 1996г. код на двигателя АЕХ. Скоро писах за проблем с палене и последващо гаснене и се оказа наистина свързано с имобилайзера...Научих се как да го лъжа като се случи, но засега специално това не ме притеснява...! Проблемът е, че тази сутрин беше доста по различно...при опит да запаля стартера завъртя, но колата не запали, а загасна веднага и заедно с това ми нулира часовника на дисплея? Така го пробвах три пъти и това се повтаряше-гасне още при въртенето и чак на четвъртия запали и после нямаше проблем! Дали може отново да е свързано с имобилайзера-макар че там е по специфично-запалва и след секунда гасне-докато сега като че ли токовете за секунда изчезват-като че ли съм махнал клемата на акумулатора! Ще проверя клемите на акумулатора- дали може пък да е от самия него?Във форумите пише, че може да е поради слаби спойки в релето за ЕКУ? Благодаря за съветите и поздрави!!!

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с палене и нулиране на часовника!

Мнениеот br1lata88 » Вто 06 апр 2010 15:16

-като че ли съм махнал клемата на акумулатора! :да: губи ти се масата някаде или акумолатора ти е кам края :bishop и като заварти стартера гълта селия ток

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Вто 06 апр 2010 22:09

същия проблем имах , пробвай като за начало от някой познат с акумолатора , това поне е без пари :) и кажи какви са симтомите след пробата. Но мисля на 80% че е от него

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Вто 06 апр 2010 22:14

Мисля,че ще се наложи да купуваш нов акумулатор.Същата процедура извърших началото на годината.Симптомите бяха абсолютно същите като при теб.Успех!

fluidor33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluidor33 » Сря 07 апр 2010 17:40

Благодаря ви колеги, че взехте отношение..да..наистина се оказа акумулатора...днес го занесах на един специалист и той като го замери каза че едната клетка е тръгнала-започна да ври като го натовари..но предложи да му смени електролита..и да го зареди и ако след това пак се повтори проблема..е за боклука.....надявам се да може да ме изкара още един два месеца..иначе за жалост нов...Поздрави на всички и успех...!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”