Проблем с гаснене - Голф 3 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Проблем с гаснене - Голф 3 ABD

Мнениеот Exell » Чет 08 апр 2010 14:07

Колеги , след като днес изчетох 34 теми по въпроса искам да споделя и моят проблем. Колата се кара и на Газ и на Бензин.Моноинжекция е 1.4. Проблемите ги прави от известно време (2-3 месеца) и на двете горива. Почвам по номера :)

1.Когато е студена и я запаля оборотите си правят каквото искат.Странното е , че като е студена на ГАЗ се държи по-добре отколкото на бенз.
2.Като се кара студена единственият й проблем е , че малко прекъсва.
3.Като загрее , при изключване от скорост (когато колата е в движение) доста често гасне.
4.Отново , когато е загряла , при малко по-рязко спиране (почти на всеки светофар) още по-често от т.3 гасне .
5.След като загрее без значение в какви обороти съм колата зверски прекъсва .
6.Ако успея да я изфорсирам малко (при спиране) и не изгасне на едно място не ми гасне , само оборотите си играят малко.

И сега да споделя след многото теми , които изчетох какво мисля да свърша сам днес (или утре) и се надявам да дадете още някой съвет .

1.Ще си почистя дросела (само да го намеря къде е)
2.Ще сменя въздушният филтър.
3.Ще погледна тампона на моното (и него дано го открия)

И сега да Ви попитам.
1.Има ли смисъл да сменям бензиновият филтър. Не помня кога за последно го сменявах , но да кажем около година , година и половина.
2.Според вас тия проблеми (най-вече гасненето) може ли да се дължат на проблем с вакуумите? Ако да , да ги сменям ли , и как да ги прегледам всички дали са в ред или направо да си купя нови и да ги сменя.Също така маркуча на сервото на спирачките може ли да влияе по някакъв начин за гасненето?
3.Смятате ли , че ако датчика за антифриза не се държи идеално (счупи се едната скобичка и не мога да си намеря в по-обикновенните магазини) би ли давал някакви проблеми освен дребния теч на антифриз?

Сравнително нови са:
1.Свещи
2.Датчик на ХОЛ
3.Бобина
4.Кабели на свещи
5.Въздушният филтър (пак мисля да го сменя)
6.Датчик за антифриза

Благодаря предварително :) :beer

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с гаснене - Голф 3 ABD

Мнениеот Exell » Вто 13 апр 2010 17:48

И така , да си ъпна малко темичката.
Разглобих колата (колкото успях естествено) и установих , че най-вероятно тампона на инжекцията ми е О.К. Също така стигнах до извода , че дросела ми е прекалено чист и няма смисъл от моята намеса.
Забележете обаче какво открих около инжекцията.... :arrow:
Изображение

Смених въпросният маркуч
Изображение
(някой , ако ми каже за какво е ще го черпя една бира). И сега , незнам дали си въобразявам , но в момента колата грам не ми прекъсва като й подам газ..............

И сега следващата ми драма , спирам и под колата локва. Досега си мислех , че тече от датчика на антифриза , но се оказа , че е от другата страна. Точно някъде под или около капака за ангренажа. Според Вас , това може ли да се дължи на водна помпа? Мисля , че се намира там някъде.
Ето го мястото:
Снимка 1 - Отгоре.
Изображение

Снимка 2 - Отдолу mhihi
Изображение

И една молба (дано има повече отговори от последният път :) ) . Според вас , на какво се дължи това гаснене , пак гасне кенефа , но само като загрее..... и на безнин и на газ. Мерси за вниманието :beer

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 13 апр 2010 21:10

Теча ще да е от водната помпа или от тръбата към нея.

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бибешков » Пет 25 мар 2011 17:41

Мамка му колега и аз имам същия проблем,но не мога да разбера поради каква причина ми изгасва колата.Преди няколко дни така се засрамих на светофарите,че се мушнах долу при бушоните :oops: .Преди си мислех че като откача акумулатора за определено време оправя,но отскоро забелязвам че когато колата качи водата на 90градуса,то тя почва да загасва падат и оборотите и на бензин работи така всякаш не и е правилна центровката,а когато я запаля в гаража на студен двигател оборотите са пушка на газ/бензин.Така че моля ако има някой компетентен по този въпрос нека пише ще си направим голяма услуга,Аз заради тази причина дори избягвам да карам колата.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 25 мар 2011 17:51

Колеги и аз имам същият КенеФ! (АБД) по-голям нужник от тая кола няма! Карам я само на бензин! И пак си има ядове! Когато загрее сякаш мощноста и спада но се движи котура! Та явно това си е вроден дефект, но за това защо прекъсва немога да кажа!
Мисля че и идва слаба газ-та и прави мизерии! Но не е за подценяване и Ламбда сондата!

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бибешков » Съб 26 мар 2011 10:26

Не ми се вярва да е от ламбда сондата колега защото на мен ми го прави само когато водата се покачи на 90 градуса,ако беше от нея според мен би трябвало да го прави и на студено положение според мен е друга причината,но не мога да я открия.

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бибешков » Нед 27 мар 2011 9:51

Благодаря ти колега днес може и да почистя дросела да видя дали ще стане.После ще пиша дали е имало резултат.

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бибешков » Нед 27 мар 2011 13:33

Ами разглобих го,почистих го с корселин пак стана в смисъл такъв че премахна нагара от улея на дросел клапата,позачистих външно и дюзата,поотопих маслото и блажнилежа и затворих дюзата.Само се дразня на тази майонеза дето запушва маркуча за изпаренията на капака дето е направо беше мазало от 20мм беше станало 5мм отвор но съм чувал че това е характерно за VW, така че и това позачистих.Оставих я да поработи около 10мин на място на бензин после я поизпържих на едно право пътче,колата вдигна около 90 градуса,превключих на газ също добре се държеше и сега ми остава само да се надявам че е било от това иначе нз какво ще я правя,но най вероятно ще търся другаде проблема. Благодаря на колегите който се отзоваха и дадоха предложения,след време ще пиша какво става с колата.

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бибешков » Пон 28 мар 2011 21:47

Ами нз колега от теб го чувам,моят двигател попринцип е 1.8 М.И, ABS,но пак го прави тоя конденз ще го видя сега с течение на времето и ще пиша.Благодаря ви !!!

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Вто 29 мар 2011 22:33

Колеги, със същия двигател съм, при мен проблема с падане на оборотите и честото гаснене при температура 80-90 градуса се появи когато смених свещи, термостат и гарнитура на капака на клапаните и датчик на маслото. В момента когато е студена оборотите са стабилни и има мощност.
Странното тук е че реших да сменя въпросните неща защото имах проблем при студен двигател, колата сякаш прекъсваше и нямаше мощност при обороти до 3000 студена и като загрееше ставаше пушка, но уви сега е обратно scare
скоро ще сменям масло и филтри, ще сменя и горивен (кара се само на бензин) че не е сменян повече от 50 хиляди, мнго се надявам това да е проблема :bowdown

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бибешков » Чет 31 мар 2011 18:39

Ами дано го оправиш след смяната на бензиновия филтър колега,нз но при мен пак е същата бангия като преди мамка му вече нз какво да го правя освен да го закарам в сервиз,ако може там да ми кажат че двигателя е пушка ще откача.Пиши какво става след смяна на бенз. филтър да знам дали и аз да търся въпреки че се съмнявам и от него да е. Поздрави !!!

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Съб 02 апр 2011 2:14

Бибешков написа:Мамка му колега и аз имам същия проблем,но не мога да разбера поради каква причина ми изгасва колата.Преди няколко дни така се засрамих на светофарите,че се мушнах долу при бушоните :oops: .Преди си мислех че като откача акумулатора за определено време оправя,но отскоро забелязвам че когато колата качи водата на 90градуса,то тя почва да загасва падат и оборотите и на бензин работи така всякаш не и е правилна центровката,а когато я запаля в гаража на студен двигател оборотите са пушка на газ/бензин.Така че моля ако има някой компетентен по този въпрос нека пише ще си направим голяма услуга,Аз заради тази причина дори избягвам да карам колата.

И аз съм така ... случвало ми се е да гасне по време на завой което доста опасно :(
Чистих клапи сленях какво ли не и нз от какво е
Остава ми дебитомер и ламбда ... но за тях по натам че няма финанси :)
Ще се хвана някой ден да разглобя всички маркучи да си оправя и парнто че имам проблем с някви байпаси който даже незнам къде се намират :)

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Съб 02 апр 2011 18:59

Днес смених масло(10W40), бензинов, маслен и въздушен, уви проблема с гасненето остава :(, единствената разлика от смяната на горивния е че сякаш стана малко по-пъргава. Следващия заподозрян е ламбда сондата, изпуска ми генерацията някаде след "двуцевката" даже вкарва газове в купето когато е на място и е включен вентилатора на парното, така че може и това да е ?!
Просто не се издържа така усещам как когато е съм на светофар сякаш когато паднат оборотите към 600 нещо се опитва да ги компенсира и се вдигат за момент до около 1100, сигурен съм че не е стъпковото, защото при студен са си супер - в покой около 900-950.
Дали смяната на свещите не пре..ба работата, ако са ми натрсли ментета ?!, старите бяха и четирите различни, три триелектродни, и една с единична, ....тогава проблем с топъл двигател нямах !!! (само със студен)

Моля да ме извините че така се намесвам в темата на колегата но считам че анализирайки промяната в работата на двигателя можем съвместно да стигнем до виновника на общия ни проблем.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 02 апр 2011 20:00

Този двигател работи прекрасно с 4 електродно Beru UX79. Ама ако е от свещи би трябвало да прави мизерии на всякакви градуси :?

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Съб 02 апр 2011 22:12

Колеги дали е възможно от дълбока дупка при тръгване да ми се разцентрова делкото, имам перфектното усещане че проблема се появи на втория ден след смяната на въпросните консумативи (свещи, термостат, антифриз, датчик на маслото, гарнитура-клапани) първия ден се кефех че имам парно :), и избръмчах около 20-25 км без дерт ?!, но уви на сутринта ходих набързо до едно място и влязох в дълбока дупка с 5км/ч с лява гума при тръгване, прибрах се преди колата да загрее, но после се почнаха мъките ?!?!?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”