100градоса градско на 1.8ми
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
100градоса градско на 1.8ми
здравеите колеги имам проблем с температурата на голф3 1.8ми абс,проблема е 4е градско ми държи 100гр а извън градско 75-80гр,сменилсъ по системата термостат,дат4ик на радиатора,антефриза е сменен,радиатор4ето на парното съшто,и всеми държи градско 100гр помогнете 

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 100градоса градско на 1.8ми
пробвал ли си при работа на място, да й пъхнеш един термометър и да видиш дали наистина ги дига градусите или те лъже стрелката... В сервизите имат такива термометри, аз моята съм я проверявал
Колега, аз имам същия проблем на същия двигател... 10 минути в задръстване или на място и съм 100 C. Преди време я замервах в сервиз - перката включва на 95C и охлажда до 90 (но не погледнах на таблото какво показваше). Примирил съм се с факта че ако вдигне малко над 100 пускам парното... Тръгна ли, нямам проблеми. Надявам се проблема да се разреши и за теб и за мен! Успех!
-
Ka6iKa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема може да се разреши само с друг датчик за перката защото разликата в температурата от главата до радиатора нее малка и втора степен на перката докато се включи еееее.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
да не би да се включва само втората степен и за това да вдига такива градуси,но както те посъветва по-горе колегата замери на каква температура включва най напред
имах го същия проблем предивреме,сменяй термостата(и нови гиима ментета),ако пак се ебава температурния датчик който е на главата(и при него се срещат ментета,ако вземеш менте,колата може да не иска да запали).
както са ти казали ,провери кога отваря термостата ако е от 90/92 С си е наред ако е така си смени датчика на перката .Но съм сигурен че е термоста .
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи на колко ти отваря 2-рия кръг на водата.Има значение какъв е термостата.Моя отваря или на 95 или 97.На самия термостат отдолу на пръстена си пише на колко отваря.Какви датчици какви 5 лева
- chakarov_force
- Автомобил:
- Двигател:
това за високите гредоси не е никакъв проблем........просто тези двигатели си работят на по висока тепература,а ако сложищ термо преле на по-малко гредоси перката ще и се завие свят от въртене
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Провери питата на радиатора да не е запушена от боклуци и въздуха да не може да минава през него.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
смени си термостата и ще се оправи,може намоменти да не ти отваря докраи
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Направи така:
-покарай колата докато загрее на 90градуса.
-слез вдигни капака , а колата нека да работи.
-пипаш долния маркуч за 2-ри кръг трябва да е студен (преди да е пуснал перка)
-Ако е топал значи си за термостат
-Ако е студен ОК.
-Виж когато пусне перка трябва да е ТОПЪЛ като горния
-Когато пусне перката и ако е така виж на колко градуса ти е на таблото и си направи сметка на колко ти отваря.
Но пак ти казвам ако преди да е пуснала перката и е топъл сменяй
-покарай колата докато загрее на 90градуса.
-слез вдигни капака , а колата нека да работи.
-пипаш долния маркуч за 2-ри кръг трябва да е студен (преди да е пуснал перка)
-Ако е топал значи си за термостат
-Ако е студен ОК.
-Виж когато пусне перка трябва да е ТОПЪЛ като горния
-Когато пусне перката и ако е така виж на колко градуса ти е на таблото и си направи сметка на колко ти отваря.
Но пак ти казвам ако преди да е пуснала перката и е топъл сменяй

-
br1lata88
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:Зависи на колко ти отваря 2-рия кръг на водата.Има значение какъв е термостата.Моя отваря или на 95 или 97.На самия термостат отдолу на пръстена си пише на колко отваря.Какви датчици какви 5 лева
колега така като се загледаш в таблото (уреда за тем по специялно) колко градуса според теб е нормалната теп за мен е нормално на средата да е стрелката (90) от там на там пове4е ли е по малколи е значи има някакав проблем
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Температурата на водата е приблизително -10градуса от температурата на маслото.Нормалната температура е 90градуса ДА съгласен съм.Но има моменти където се качва , то и затова термостата му дават 97 градуса сещаш ли се.До 100градуса няма проблем.Но вече на горе 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”