съединител от golf 2 1,8 на 1,6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

съединител от golf 2 1,8 на 1,6

Мнениеот gyb » Нед 15 апр 2007 19:53

Колеги, гледах в една тема, че може да се сложи 210 mm съединител от 1,8 двигател на 1,6. За всички видове 1,6 двигатели/скоростни кутии е валидно това? Всички дискове и аксиален лагер ли се сменят? И има ли полза от операцията? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Re: съединител от golf 2 1,8 на 1,6

Мнениеот ivkata » Нед 15 апр 2007 22:09

gyb написа:Колеги, гледах в една тема, че може да се сложи 210 mm съединител от 1,8 двигател на 1,6. За всички видове 1,6 двигатели/скоростни кутии е валидно това? Всички дискове и аксиален лагер ли се сменят? И има ли полза от операцията? Благодаря предварително!
Колега,по принцип всички за които знам че са правили тази смяна :wink: менкат:колянов вал,маховик,притискателен и феродов диск.Аксиалния лагер няма нужда да го сменяваш :да: Шлиците на опашката на скоростната кутия при 1.8 и 1.6 моторите са еднакви :wink: А за ползата дето питаш:като смениш гореспоменатите неща + буталца от 1.8 мотор, :twisted: се получава едно ъпгрейдче,и твоята моторетка вече е 1.8 :wink: и съответно тогава ти трябва по големия съединител!Надявам се че бях достатъчно изчерпателен :wink:

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Нед 15 апр 2007 22:17

малко спам по темата на колегата: буталцата трябва да се сменят с блока май,нали? ако искаш яката работа: чело на блока, ризи и "големи бутала" , е разбира се не на макс. ама паричките са мнооооо за това упражнение колега. работата не става само от съединителя а и от куп други неща. може само съединител / маховик + другите екстри, обаче скоростите?!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 15 апр 2007 22:33

golfarata написа:малко спам по темата на колегата: буталцата трябва да се сменят с блока май,нали? ако искаш яката работа: чело на блока, ризи и "големи бутала" , е разбира се не на макс. ама паричките са мнооооо за това упражнение колега. работата не става само от съединителя а и от куп други неща. може само съединител / маховик + другите екстри, обаче скоростите?!!!!!!!!!!!!
Колега,малко ми е трудно да те разбера какво се опитваш да кажеш :gruebel Но ще ти кажа че блоковете на 1.6 и 1.8 са еднакви!Ако смени само съединителя от 1.8 на 1.6 ,ще трябва да ползва маховика на по големия мотор,и тогава мисля че ще наруши баланса на малкия мотор :roll: ,така мисля.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Нед 15 апр 2007 22:34

gyb написа:Колеги, гледах в една тема, че може да се сложи 210 mm съединител от 1,8 двигател на 1,6. За всички видове 1,6 двигатели/скоростни кутии е валидно това? Всички дискове и аксиален лагер ли се сменят? И има ли полза от операцията? Благодаря предварително!

Аз съм със съединител от 1.8.Освен феродовия диск се подменят и маховик+притискателен.Друго няма нужда да се пипа ;) карам така вече 25к км.Млако по бавно набира но не е кой знае колко по зле.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Нед 15 апр 2007 23:03

благодаря на Jerom за изчепателния отговор :handshake:
А маховика може ли да не се сменя?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 16 апр 2007 1:55

ivkata написа: Аксиалния лагер няма нужда да го сменяваш

То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител :D

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 16 апр 2007 8:44

gyb написа:благодаря на Jerom за изчепателния отговор :handshake:
А маховика може ли да не се сменя?

Не.Трябва и той да се смени.

znainainai написа:
ivkata написа: Аксиалния лагер няма нужда да го сменяваш

То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител :D

абе май имаше някакъв "лагер" ама къв беше :roll:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 16 апр 2007 8:58

лагера е при вилката на съеденителя - в този капак. По принцип немога да разбера защо колегата иска да го сменя - ако си мисли че ще изкара повече ли? Аз вече 6 год карам и не съм сменял съеденител- при хубав и качествен съеденител за 1.6 невиждам защо да слагаш по тежък съеденител - ако трябваше инжинерите щяха да го сложат :idea:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 16 апр 2007 9:03

znainainai написа:То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител :D
Убеден ли си в това което казваш!? 8)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 16 апр 2007 16:23

ivkata написа:
znainainai написа:То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител :D
Убеден ли си в това което казваш!? 8)

Да има подобие на лагер на тласкача но за да се смени се отваря кутията от към гумата 6 болта са и се сменя. но баш аксиален лагер НЯМА :!:
п.с. той се сменя само при нужда целия е в масло и има почти нулево износване :D

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Вто 17 апр 2007 11:53

znainainai написа:Да има подобие на лагер на тласкача но за да се смени се отваря кутията от към гумата 6 болта са и се сменя. но баш аксиален лагер НЯМА :!:
п.с. той се сменя само при нужда целия е в масло и има почти нулево износване :D
Последно,колега има или няма!?Аз не знам за подобия на лагери!!!Знам за аксиални и радиални лагери,има и други но тези са от най разпространените. :idea: Лагера се намира зад капачка,която не е на болтове(говоря за 5 степенната 020) и не само прилича,ами си чист аксиален лагер!Няма значение как изглежда,или че се намира в маслена "баня"(която намалява износването и го прави практически "вечен"),лагера си е лагер!!! :wink: ps. Много оспамихме темата на момчето! :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”