съединител от golf 2 1,8 на 1,6
съединител от golf 2 1,8 на 1,6
Колеги, гледах в една тема, че може да се сложи 210 mm съединител от 1,8 двигател на 1,6. За всички видове 1,6 двигатели/скоростни кутии е валидно това? Всички дискове и аксиален лагер ли се сменят? И има ли полза от операцията? Благодаря предварително!
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съединител от golf 2 1,8 на 1,6
Колега,по принцип всички за които знам че са правили тази смянаgyb написа:Колеги, гледах в една тема, че може да се сложи 210 mm съединител от 1,8 двигател на 1,6. За всички видове 1,6 двигатели/скоростни кутии е валидно това? Всички дискове и аксиален лагер ли се сменят? И има ли полза от операцията? Благодаря предварително!

- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
малко спам по темата на колегата: буталцата трябва да се сменят с блока май,нали? ако искаш яката работа: чело на блока, ризи и "големи бутала" , е разбира се не на макс. ама паричките са мнооооо за това упражнение колега. работата не става само от съединителя а и от куп други неща. може само съединител / маховик + другите екстри, обаче скоростите?!!!!!!!!!!!!
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,малко ми е трудно да те разбера какво се опитваш да кажешgolfarata написа:малко спам по темата на колегата: буталцата трябва да се сменят с блока май,нали? ако искаш яката работа: чело на блока, ризи и "големи бутала" , е разбира се не на макс. ама паричките са мнооооо за това упражнение колега. работата не става само от съединителя а и от куп други неща. може само съединител / маховик + другите екстри, обаче скоростите?!!!!!!!!!!!!

- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
gyb написа:Колеги, гледах в една тема, че може да се сложи 210 mm съединител от 1,8 двигател на 1,6. За всички видове 1,6 двигатели/скоростни кутии е валидно това? Всички дискове и аксиален лагер ли се сменят? И има ли полза от операцията? Благодаря предварително!
Аз съм със съединител от 1.8.Освен феродовия диск се подменят и маховик+притискателен.Друго няма нужда да се пипа

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
ivkata написа: Аксиалния лагер няма нужда да го сменяваш
То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител

- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
gyb написа:благодаря на Jerom за изчепателния отговор:
А маховика може ли да не се сменя?
Не.Трябва и той да се смени.
znainainai написа:ivkata написа: Аксиалния лагер няма нужда да го сменяваш
То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител
абе май имаше някакъв "лагер" ама къв беше

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
лагера е при вилката на съеденителя - в този капак. По принцип немога да разбера защо колегата иска да го сменя - ако си мисли че ще изкара повече ли? Аз вече 6 год карам и не съм сменял съеденител- при хубав и качествен съеденител за 1.6 невиждам защо да слагаш по тежък съеденител - ако трябваше инжинерите щяха да го сложат 

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Убеден ли си в това което казваш!?znainainai написа:То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
ivkata написа:Убеден ли си в това което казваш!?znainainai написа:То таквоз животно в с.к. 020 нема,по простата причина че 1.6 и 1.8 са със обратен съединител
Да има подобие на лагер на тласкача но за да се смени се отваря кутията от към гумата 6 болта са и се сменя. но баш аксиален лагер НЯМА

п.с. той се сменя само при нужда целия е в масло и има почти нулево износване

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Последно,колега има или няма!?Аз не знам за подобия на лагери!!!Знам за аксиални и радиални лагери,има и други но тези са от най разпространените.znainainai написа:Да има подобие на лагер на тласкача но за да се смени се отваря кутията от към гумата 6 болта са и се сменя. но баш аксиален лагер НЯМА
п.с. той се сменя само при нужда целия е в масло и има почти нулево износване

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”