Проблем с ел.стакло на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
asenadm
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел.стакло на голф 3

Мнениеот asenadm » Чет 25 мар 2010 22:14

Здравейте колеги колата е голф 3- 1996г прблема ми е ,че на предна дясна врята ел.стаклото е в горно положение и не мърда свалих кората и наилона 5 болчета който държат двете шини и моторчето ,обаче тези който даржат стаклото не мога-стъклото е в горно положение.Пробвах да сваля стаклото ,но не стана четох в форума,но не намерих решение .Моля помогнете?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел.стакло на голф 3

Мнениеот zdravko_jett » Чет 25 мар 2010 22:29

колега пробваи да подадеш ток само на моторчето да мръдне на доло да го свалиш стъклото,ако ли не режеш жилото и така ако моторчто е здраво после си вземаш едно обикновено ръчно механизъмче и си прехвърляш моторчето, това е което се сещам колега за сега

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 25 мар 2010 22:35

сещам се за още един начин стига да можеш да издърпаш моторчето по надоло да доиде на големия отвор одоло(дано се сешаш) от там да отвориш капачето на макарата и да освободиш жилото, броните на жилата са прикрепени с щипки очкачи ги за д аможеш максимално да го издърпаш

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 25 мар 2010 22:44

Проблема ти е в тока не в самото моторче !
Свали си гумения маншон на вратата и провери дали нямаш прекъснат кабел. След това свали копчето на вратата и провери дали идва напрежение. Ако няма напрежение провери копчето на таблото. От едното копче прехвърля ток на другото, при проблем на едното копче може и другото да не ти работи. Провери също дали ти пристига и минус на моторчето. Може да пристига плюс, а да ти е прекъснат минуса.

Избягвай рязане на жила и други такива глупости :banghead:

Потребителски аватар
asenadm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenadm » Чет 25 мар 2010 22:54

Значи като натисна и двете копчета моторчето се чува да цъка обаче до тук?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 25 мар 2010 22:56

fill написа:Избягвай рязане на жила и други такива глупости :banghead:
колега тва е в краен случаи ако след като подаде ток на моторчето стъклото не тръгне, даи друг съвет да го свали,ако не стане с директно подаване на ток или дасе развие от макарата. уважавай колегите брато

Потребителски аватар
asenadm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenadm » Чет 25 мар 2010 23:15

Според мен след като моторчето издава звук при натискане на копчето значи идва ток до него обаче нещо го товари и изключва.Цъкането се чува за секунда?

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 26 мар 2010 8:24

zdravko_jett написа: уважавай колегите брато

УВАЖАВАМ колегите и затова не давам мнение без да съм абсолютно сигурен, че това е правилното решение.
Колегата каза че не може да си свали стъклото. Не беше написал дали идва ток до моторчето. Ти му каза веднага да почне да реже жила ..... :dummy:

П.С. кога ще се научиш да пишеш ?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 26 мар 2010 8:54

fill написа:кога ще се научиш да пишеш ?
е вие господоне сте безгрешен, колега не се засягам от това, главната причина е бързината, нали трябва да има и критици като вас господине, ако още не си забелязал писах на колегата да подаде ток на моторчето, ако моторчето е изгоряло за какво му е този мехънизъм, не вярвам само моторче да си намери (може и да си) но после му предложих вариянт които би бил по добър, а ако ти знаеш друг предложи защото ще му е повече от помощ отколкото да ми обсъждаш правописа това едва ли го интересува

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Пет 26 мар 2010 13:18

умниците,престанете да се карате.колега ако нещата не са ти от тока, може би модула за управление е издал багажа.аз имах сходен проблем ,нямах маханизъм за стъклото.когато закупих колата стъклото бе подпряно с 2 летвички.купих си механизъм с управление но той работеше на половина, само сваляше стъклото без да го вдига.проблема се оправя с 2 релета за нагоре и надолу!
поздрави

jordan_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan_r » Вто 13 апр 2010 15:55

Ако се еомотало жилото ватре в ролката,което е най-вероятно и го държи в напрежение,няма да можеш да го свалиш лесно.Пробвай когато натискаш копчето на долу да помагаш на прозореца с ръката.Друг вариант може да опиташ ,когато отвиеш всички болтове,които държат машинката за вратата,леко по-леко да разклащаш една по-една релсите,за да подаде и да се отскубне щипката,от прозорецалТова е вариант,когато болта на щипката не е стегнат прекалено много.В краен случей режеш жилото.АКО имаж вапроси ми пиши или ми звани.Аз ги ремонтирам и имам щипки за тях.УСПЕХ!

jordan_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan_r » Вто 13 апр 2010 15:59

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗАГРЕШКИТЕ,ОТ БЪРЗАНЕ Е ,НО ДА ТЕ ПРЕДУПРЕДЯ НЕ СИ ИГРАЙ МНОГО С МОТОРЧЕТО,ЗА ДА НЕ ИЗГОРИ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”