Голф 2 натягане на съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 натягане на съединител

Мнениеот NORX » Съб 17 апр 2010 20:23

Значи проблема е следния:
На няколко пъти ми се случи, когато дам рязко газ и двигателя се форсира, а не се увеличава скороста и си помислих, че приплъзва съединителя.. реших да го сменям, но ми казаха, че имало още хляб в него ако се натегне. Въпроса ми е дали мога сам да го натегна или трябва да отида на сервиз и дали тази процедура е скъпа :?: мерси

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: Голф 2 натягане на съединител

Мнениеот LuIS » Съб 17 апр 2010 20:54

отпусни му жилото..

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 17 апр 2010 22:59

Виж какво ти е жилото на съединителя там където е закачено към рамото на скоростната кутия. Ако е ръчно трябва да има гайка, автоматичното прилича на хармоника. Ако си с ръчно - отхлаби го малко и виж дали има подобрение.

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Нед 18 апр 2010 18:08

ами има едно черно пластмасово като маншон отгоре, което мисля, че не се маха ?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 18 апр 2010 18:39

Значи е автоматично.

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Нед 18 апр 2010 23:32

а рамото което се задвижва от жилото я го виж има ли някакъв свободен ход ако не отпускаи жилото ако има маи си за смяна

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Нед 19 сеп 2010 19:04

ИЗвинявам се, че използвам темата на колегата, но искам да попитам на какъв принцип се регулира самонатягащото жило на съединителя :?: Един майстор ми беше казал, че при този тип жила когато педала се качи горе съм за смяна на съединителя :( Е, днес смених стария съединител с нов на LUK и педала пак си остана горе :shock Нормално ли е това или трябва пак да ровичкам под капака и ако някой може да каже как (ако е възможно) да го оправя да отделя отдолу, че вече не знам в какъв филм се набутах :dummy:

Благодаря предварително и поздрави :обичам ви

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 19 сеп 2010 19:16

Първо, съединителят не се натяга, а му се отпуска жилото (вилката да падне надолу) при износване.
Второ, Голф 2 от по-новите години (след 1991 мисля) и Голф 3 са със саморегулиращо жило - вътре има нещо като съчма, която се движи по нещо като пружина и се регулира според износването на съединителя само да отпуска вилката.
При смяна на феродов диск на съединителя, въпросното саморегулираащо се жило се "отключва" посредством комбинация от въртене на частите му и едно като бяло пластмасово ключе, което виси на него, за да се върне в начално положение. След което с няколко натискания на педала то се "саморегулира".

Ако саморегумиращото ви жило се прецака или съединителят започне да преплъзва, може да го смените с нормално от Голф 2, което е по-евтино и по-надеждно, но трябва да се регулира ръчно от време на време. Взаимозаменяеми са, просто саморегулиращото минава за по-модерно и "maintenance free" mhihi

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Сря 16 мар 2011 6:32

Колега оправи ли проблема , понеже от скоро и аз имам същите симптоми?Прочетох доста теми и симптомите много наподобяват леко по ниско положение на педала на съединителя,когато го вдигна сам с крак той си отделя перфектрно и се вкарват скоростите без проблем.Но доста често взе да се случва да пада по ниско от нормалното.Незнам дали да търся пружини ( ако са се отслабили старите) или горна помпа?Възможно ли тези вероятни причини да причинят приплъзване на съединителя- тъй като от скоро забелязвам спад в динамиката на автомобила при натискане на газта?Благодаря предварително на всички , които могат да ми помогнат.Поздрави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”