Въпрос за спирачна течност!
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
Въпрос за спирачна течност!
Колеги здравейте.Смених си тия дни накладните и дисковете.Обезвъздуших после.Като чели педал ми стана по мек...Да не би да трябва да си смена спирачната течност?Сменял съм е преди 2 години някъде...Знам че си губи свойствата, ама горе долу на колко време е сменяте?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за спирачна течност!
сменя се на всеки 2 години (или изминати 60000км.).Така пише по книгите.При теб симптомите са като на останал въздух в с-мата.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Аз съм си купил течност "Bendix" 1л. ми излезе 11 лева скоро ще я сменям че е потамнела и фанала малко мръсотия 
- Vask0
tisho_psg написа:сменя се на всеки 2 години (или изминати 60000км.).Така пише по книгите.При теб симптомите са като на останал въздух в с-мата.
колега до сега с бащата сме обезвъздушавали нямаше грам въздух.явно е време май да сменя спирачната течност... не виждам от какво друго може да е...макарче преди да сменя накладните и дисковете нямах такива проблеми.педала си ми беше супер
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако не си сменял течността повече от 2 години смение, но този мек педал съм го имал и аз когато съм сменял предни накладки хем мек хем не хваща и след няколко дни се оправя зависи колко съм е карал.
- Vask0
zdravko_jett написа:колега ако не си сменял течността повече от 2 години смение, но този мек педал съм го имал и аз когато съм сменял предни накладки хем мек хем не хваща и след няколко дни се оправя зависи колко съм е карал.
е точно..същото нещоо.да не би защото още не с олегнали накладките и дисковете?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
първо си помислих че се е прецакало нещо, е потъваше ама не до пода,не знам при тебе колко потъва,при мене и при припомпване си беше същото, след около седмица разкара
Vask0 написа:zdravko_jett написа:колега ако не си сменял течността повече от 2 години смение, но този мек педал съм го имал и аз когато съм сменял предни накладки хем мек хем не хваща и след няколко дни се оправя зависи колко съм е карал.
е точно..същото нещоо.да не би защото още не с олегнали накладките и дисковете?
И аз преди седмица смених предни дискове и накладки на пасата и резултата е същия.Сега е ред на спирачната течност,ама не остава време тия дни...а и си огледай и маркучите,да си сигурен че всичко е 6 .- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
Изчакай да улегнат накладките с дисковете за 200,300 км. и тогава ако не се оправи сменяй каквото и да е. 
- Vask0
Благодаря колеги 
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Здравейте колеги,
Проблемът не е точно в "олягане" на накладките, а в това че за да сложиш новите накладки трябва да свиеш цилиндърчето почти до край. За да се отстрани това палиш колата на място и помпиш педалчето докато ходът му стане нормален. Ако не се оправи - въздух в системата. Това за смяната на спирачната течност е факт, но не би довело до потъване на педала. Сам казваш - ефекта се появи веднага след смяната на накладките и обезвъздушаване. Или не се е обрал луфтът или има въздух.
Поздрави.
Проблемът не е точно в "олягане" на накладките, а в това че за да сложиш новите накладки трябва да свиеш цилиндърчето почти до край. За да се отстрани това палиш колата на място и помпиш педалчето докато ходът му стане нормален. Ако не се оправи - въздух в системата. Това за смяната на спирачната течност е факт, но не би довело до потъване на педала. Сам казваш - ефекта се появи веднага след смяната на накладките и обезвъздушаване. Или не се е обрал луфтът или има въздух.
Поздрави.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Трябва да се сменя на 2 години, защото спирачната течност е хигроскопична (попива влагата от въздуха) и след време започва да ти ръждясва системата, освен това като има вода в нея кипи по-лесно при прегряване.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
С това всички сме съгласни колега, никой не го и оспорва, но в случая има признаци да не е източникът на проблемът.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”