Дрънчене в движение
-
loshiqa
- Автомобил:
- Двигател:
Дрънчене в движение
колеги от няколко дена се чува едно странно дрънчене все едно от ламарина придрънква когато е в движение и най-вече когато е на скорост и на свободна по инерция пак но по слабо и при преминаване през неравности посъветвай те ме каде да гледам ? ще кажеш ,че има някаква ламарина която се клатушка някаде отпред в коша
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Дрънчене в движение
Колега кажи каква е колата?Това дрьнчене както си караше ли се появи?Винаги ли се чува когато изкл ,или само понякога,кьде отпред,да не вие лагер и да ти се чува като от коша?
-
loshiqa
- Автомобил:
- Двигател:
колата е голф 3 1.9 д чувасе и на скорост и на свободна и при преминава не през неравности но не винаги чува ми се или от коша или от към гумите някаде и за това се чудя от каде може да е за да правя проверки и не е свирене все едно има някаква ламарина която едната страна се е откачила и се блъска тук там
Абе и аз се чудя същото . На Астрата пак така и ме побърква.. нещо тропа като на ламарина. И е постоянно щом пътя не е равен и си грома .. незнам на какво да го оприлича. Качих едно аверче в багажника и го отворихме, той се наведе да слуша от къде идва докато карам ( предварително го бях хванал, че идва отзад някъде това громане ама незнаех къде) и ми каза , че нещо от дясната страна около гумата грома , но неможе да види какво точно. Колко хора я гледаха и никой незнае от какво идва това. Сваляхме да гледаме барабана , амортисьор ламарините там около мястото.. не и не.
Пробвай когато го чуваш това дрънкане, да обереш с леко натискане на педала луфта на спирачките(накладките) и ако изчезне ,е 90%проблема в накладките или пластинките към тях! 
колега тампони са и аз бях така преди 2 седмици се едно се удрят ламаринки същият звук виж си тампоните
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
loshiqa написа:колата е голф 3 1.9 д чувасе и на скорост и на свободна и при преминава не през неравности но не винаги чува ми се или от коша или от към гумите някаде и за това се чудя от каде може да е за да правя проверки и не е свирене все едно има някаква ламарина която едната страна се е откачила и се блъска тук там
коолега пробвай когато преминаваш прз неравност когато се случва това тропане леко да натиснеш спирачката,така както обясняваш мисля да не би накладките да дрънчат
Според мен може да е прахобранната ламарина на спирачен диск
Скоро ми падна и втората. Може това да ти е проблема
viewtopic.php?f=5&t=159840
Скоро ми падна и втората. Може това да ти е проблема
viewtopic.php?f=5&t=159840
Нещо много прозаично може да е гърне или тръба по системата, която опира някъде, да се е скъсал тампон, който поддържа гърнето...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”