Дрънчене в движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Дрънчене в движение

Мнениеот loshiqa » Нед 25 апр 2010 0:54

колеги от няколко дена се чува едно странно дрънчене все едно от ламарина придрънква когато е в движение и най-вече когато е на скорост и на свободна по инерция пак но по слабо и при преминаване през неравности посъветвай те ме каде да гледам ? ще кажеш ,че има някаква ламарина която се клатушка някаде отпред в коша

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Дрънчене в движение

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 25 апр 2010 0:57

Колега кажи каква е колата?Това дрьнчене както си караше ли се появи?Винаги ли се чува когато изкл ,или само понякога,кьде отпред,да не вие лагер и да ти се чува като от коша?

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Нед 25 апр 2010 1:24

колата е голф 3 1.9 д чувасе и на скорост и на свободна и при преминава не през неравности но не винаги чува ми се или от коша или от към гумите някаде и за това се чудя от каде може да е за да правя проверки и не е свирене все едно има някаква ламарина която едната страна се е откачила и се блъска тук там

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Нед 25 апр 2010 4:47

Абе и аз се чудя същото . На Астрата пак така и ме побърква.. нещо тропа като на ламарина. И е постоянно щом пътя не е равен и си грома .. незнам на какво да го оприлича. Качих едно аверче в багажника и го отворихме, той се наведе да слуша от къде идва докато карам ( предварително го бях хванал, че идва отзад някъде това громане ама незнаех къде) и ми каза , че нещо от дясната страна около гумата грома , но неможе да види какво точно. Колко хора я гледаха и никой незнае от какво идва това. Сваляхме да гледаме барабана , амортисьор ламарините там около мястото.. не и не.

DE4O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DE4O » Нед 25 апр 2010 8:36

Пробвай когато го чуваш това дрънкане, да обереш с леко натискане на педала луфта на спирачките(накладките) и ако изчезне ,е 90%проблема в накладките или пластинките към тях! :)

N.Kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N.Kolev » Нед 25 апр 2010 9:53

колега тампони са и аз бях така преди 2 седмици се едно се удрят ламаринки същият звук виж си тампоните

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 25 апр 2010 9:58

loshiqa написа:колата е голф 3 1.9 д чувасе и на скорост и на свободна и при преминава не през неравности но не винаги чува ми се или от коша или от към гумите някаде и за това се чудя от каде може да е за да правя проверки и не е свирене все едно има някаква ламарина която едната страна се е откачила и се блъска тук там

коолега пробвай когато преминаваш прз неравност когато се случва това тропане леко да натиснеш спирачката,така както обясняваш мисля да не би накладките да дрънчат

Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogata » Нед 25 апр 2010 9:59

Според мен може да е прахобранната ламарина на спирачен диск
Скоро ми падна и втората. Може това да ти е проблема ;)

viewtopic.php?f=5&t=159840

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 25 апр 2010 13:52

Нещо много прозаично може да е гърне или тръба по системата, която опира някъде, да се е скъсал тампон, който поддържа гърнето...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”