На части или ремонт ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
martin_sk
Автомобил:
Двигател:

На части или ремонт ?

Мнениеот martin_sk » Пон 10 май 2010 9:01

Здравейте колеги!
Преди две седмици ми се случи нещо със скорстната кутия или със съединителя, незнам още не съм ходил до сервиз за да диагностицират проблема. Затова в момента съм пред гояма дилема какво да правя да обявявам на части или да се мъча да го стягам, иначе до сега количката не ми е правила никакви проблеми двигателя е перфектен разхода е нормален за 115 коня. Може би тръбваше да спомена, че колата е Голф 3 ADY - мотор 115 коня с вътрешен интериор на Венто попринцип бчх много доволен от машинката и затова се двуумя преди да взема окончателно решение. Затова пускам и тема за да събера повече мнения та белким реша какво да правя :)

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re: На части или ремонт ?

Мнениеот vanko_VW » Пон 10 май 2010 9:10

аз съм за ремонт :да:

защо не разглобиш колата и не видиш какво и е
не мисля,че ремонта ще излезе много пари :wink:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 10 май 2010 9:12

Би ли споделил какъв е проблема по-точно?Педала на съединителя е пропаднал,не включват скорости или се самоизключват,странни звуци?

martin_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_sk » Пон 10 май 2010 9:18

описвам проблема:
Бях пуснал на свободна по едно спускане, след което натиснах съединител включих на 4-та и чух нещо като изчаткване под краката, след това двигателя просто си се фросираше без значение че бчх включил на скорост. най-странното е, че скоростите се включваха без да се налага да натискам съединител когато двигателя работеше. и така останах на пътя и в дилема :))

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 май 2010 9:41

Ти ме уби....отивай да видят съединителя и си карай колицата....в най-лошия случай ми мирише на 200-300лв...нищо страшно...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 10 май 2010 10:06

chefito написа:Ти ме уби....отивай да видят съединителя и си карай колицата...

Добре че не са скоростите..а за да влизат на място с лекота най-вероятно оста е пробила паницата и е блокирал отворен.Аз останах на пътя заради "запетайката" но и всичко друго беше аут
9.JPG
нека да я проверят и нея.

martin_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_sk » Пон 10 май 2010 10:30

благодаря Ви за мненията, но също тъка май трябваше да спомена, че преди случката, от както карам колата постоянно ми чукаше като карах на задна скорост, да не би заради това да е сдала багажа? Тракането е постоянно и ритмично с увеличаване на скорсота се засилваше и честотата на шума първоначално си мислих че е от карето но после, след като ги смених ми казаха, че е от кутията и нищо повече неможе да се направи и да карам докато спре и ето, че тя спрч година след това :) .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 май 2010 11:46

martin_sk написа:благодаря Ви за мненията, но също тъка май трябваше да спомена, че преди случката, от както карам колата постоянно ми чукаше като карах на задна скорост, да не би заради това да е сдала багажа? Тракането е постоянно и ритмично с увеличаване на скорсота се засилваше и честотата на шума първоначално си мислих че е от карето но после, след като ги смених ми казаха, че е от кутията и нищо повече неможе да се направи и да карам докато спре и ето, че тя спрч година след това :) .

Дори и кутията да е пак не е болка за умиране...качване и сваляне = 150лв + нова кутия = 150-200лв и си пак в играта...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 10 май 2010 11:47

За кво да я продваш, по моргите такива кутии има да се удавиш, повече от 200-300лв няма да е ;)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 10 май 2010 12:20

Оправяй я и си я карай смело... :deal :да:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 10 май 2010 12:39

На ремонт. Тези автомобили са на толкова години, че е по-добре да се стегнат за последно и да се карат докато се счупят и после направо да ги изхвърлиш. При положение, че ти е вършила работа толкова години и нямаш оплакване от нея по-добре да се вкарат малко пари в нея и после да си джиткаш.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 10 май 2010 21:26

Да, и аз подкрепяп тази теория. Пък и няма чупене за последно, единствено при заминал мотор, и то заради КАТ.

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Вто 11 май 2010 18:18

И моета кутия трака на задна изронен зъб на задната скорост така е повече от 2 години засега нямам проблеми с другите скорости.До колкото за твоета кола аз съм на мнение да си оправиш колата явно ако е от кутията ако е имало някакво парче от изроненото зъбно колело е влязло където не трябва но първо все пак съединителя да се види.

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Вто 11 май 2010 19:33

Друга причина поради която скоростите може да се включват на място и двигателя да се форсира , при което не се осъществява движение на автомобила е скъсана главинка на феродовия диск. И ако се окаже това няма да ти се налага да сменяш цялата кутия.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 11 май 2010 19:47

Естествено ремонт, ако колата няма други сериозни проблеми! Ако пък решиш да я хвърляш, звънни да я взема mhihi
Аз тия дни правя на един колега счупена скоростна кутия - както казаха и колегите - кутии по 120-180лв. валяло, качване/сваляне ти е 100-120лв. и масло 3л по 20-25лв. и си отново на пътя. УСПЕХ!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”