зимни гуми за jetta ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bialecki
Автомобил:
Двигател:

зимни гуми за jetta ??

Мнениеот bialecki » Пон 07 дек 2009 0:03

здравейте колеги не след дълго ще сам собственик на jetta :)спрях се на comfortline 1.9 TDI (това да се похваля само )в магазина ми предложиха да си купа и зимни гуми и да си ги сложа на алуминиевите джанти ма те са 6.5 на 16 и ми предлагат размер 205/55/16 което ми се струва ниско като за през зимата ... та да питам мнението ви дали няма да е по удачно да си сложа 15 но по-високи ??? и ако да то какав размед да са джантите и какав размер на гумата
не знам дали ме разбрахте както трябва за което сажалявам предварително

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: зимни гуми за jetta ??

Мнениеот dobrin » Пон 07 дек 2009 0:08

Според мен е напълно ненужно да се кара зимата с по-високи гуми. Реално, няма никакъв смисъл от гледна точка на сцепление и спирачен път, поне според мен. Единствената причина евентуално би била, да се предпазиш от влизане в необозначени и невидими дупки, но това зависи много къде се движиш и как.

bialecki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bialecki » Пон 07 дек 2009 0:57

точно това имах на мисал с по-високите гуми пак и патищата в врачанска област не са от най-добрите

Потребителски аватар
nakoviq
Автомобил: Vw Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот nakoviq » Вто 11 май 2010 19:27

слагай 195/65/15 за зимата евтин, масов и хував размер ако питаш мен колкото по висока гумата толкова по добре от гледна точка за автомобила ти, и по меко вози и по малко се чупи по окачването, особено и зимата с тия ниски гуми които са ти препоръчали 1-вата дупка или тротоар в който намери съпротивление и е отишла а с нея отиват и доста пари от гледна точка на материалното по няма да те е яд, пак лятото не ти пречи да си напериш колата с по ниски :) Успех ! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”