не знам дали ме разбрахте както трябва за което сажалявам предварително
зимни гуми за jetta ??
-
bialecki
- Автомобил:
- Двигател:
зимни гуми за jetta ??
здравейте колеги не след дълго ще сам собственик на jetta
спрях се на comfortline 1.9 TDI (това да се похваля само )в магазина ми предложиха да си купа и зимни гуми и да си ги сложа на алуминиевите джанти ма те са 6.5 на 16 и ми предлагат размер 205/55/16 което ми се струва ниско като за през зимата ... та да питам мнението ви дали няма да е по удачно да си сложа 15 но по-високи ??? и ако да то какав размед да са джантите и какав размер на гумата
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: зимни гуми за jetta ??
Според мен е напълно ненужно да се кара зимата с по-високи гуми. Реално, няма никакъв смисъл от гледна точка на сцепление и спирачен път, поне според мен. Единствената причина евентуално би била, да се предпазиш от влизане в необозначени и невидими дупки, но това зависи много къде се движиш и как.
-
bialecki
- Автомобил:
- Двигател:
точно това имах на мисал с по-високите гуми пак и патищата в врачанска област не са от най-добрите
- nakoviq
- Автомобил: Vw Corrado
- Двигател: 9A
слагай 195/65/15 за зимата евтин, масов и хував размер ако питаш мен колкото по висока гумата толкова по добре от гледна точка за автомобила ти, и по меко вози и по малко се чупи по окачването, особено и зимата с тия ниски гуми които са ти препоръчали 1-вата дупка или тротоар в който намери съпротивление и е отишла а с нея отиват и доста пари от гледна точка на материалното по няма да те е яд, пак лятото не ти пречи да си напериш колата с по ниски
Успех ! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”