Лампа акумулатор
-
ivan_shikerov
- Автомобил:
- Двигател:
Лампа акумулатор
Здравейте колеги.онзи ден като запалих колата (голф 3 1.4)и забелязах че лампата на акумулатора ми свети.не ми зарежда акумулатора.някой може ли да ми каже от какво може да е станало това и ако има някой с такав проблем да ме насочи каде в пловдив мога да отида да ми го отстранят.благодаря предварително и поздрави
-
Golfer26
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лампа акумулатор
И при мен е същото от време на време (когато не съм я карал известно време), паля и лампата на акумулатора свети, чуквам педала на газта и изгасва. Динамамото си ми зарежда, обяснявам си го с това, че е паднал акумулатора малко, предполагам и при теб е така, ама да кажат по-компетентните 
-
ivan_shikerov
- Автомобил:
- Двигател:
аз колата е карам всеки ден няма как да ми падне акумулатора.сигурно е нещо с динамото
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ivan_shikerov написа:аз колата Я карам .....
Ами може да е всичко , но трябва да се прегледа от техник или поне някой грамотен "по токовете" твой приятел
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
В Кичука знам майстори които няма да ти вземат скъпо и ще ти оправят колата,ако искаш ми звънни да ти обясня къде се намират 0896 651645 gyleto
ivan_shikerov написа:аз колата е карам всеки ден няма как да ми падне акумулатора.сигурно е нещо с динамото
Може и да не я гасиш, като руски танк. Не работи ли динамото (не се ли зарежда акумулатора), то запалителната система и фаровете ще го изтощят, в един момент токът за искра на свещите няма да стигне и двигателят ще загасне. По-скоро акумулаторът ти умира, или имаш утечка, но трябва да се прегледа.
На първо време смени четките,ако не ти се занимава-комплек с релето.
След сваляне на релето ,лесно ще прецениш състоянието им.
След сваляне на релето ,лесно ще прецениш състоянието им.
-
ivan_shikerov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви колеги днес ще видя какво се е случило и да се надявам ,че ще успея да го оправя
-
vw_syncro
- Автомобил:
- Двигател:
ако лампата угасва след подаванв на малко газ мисля че нямаш проблем. Аз карах моя голф така 1 година и нямаше проблеми. Винаги светеше като запаля не чукна газта, но ако свети и след това наистина трябва да се прегледа.
-
Lachi
- Автомобил:
- Двигател:
Golfer26 написа:И при мен е същото от време на време (когато не съм я карал известно време), паля и лампата на акумулатора свети, чуквам педала на газта и изгасва. Динамамото си ми зарежда, обяснявам си го с това, че е паднал акумулатора малко, предполагам и при теб е така, ама да кажат по-компетентните
Това не е за притеснение, просто на генератора му трябват обороти за да се възбуди.
На въпроса - може да са много неща - изгоряла лампа /рядко/,четки,регулатор,диоди,намотки и др.Ако мислиш да се справиш сам ще ти трябва волтметър и малко сръчност. За останалото ще помагаме /пробната лампа няма да е излишна/.А ремъка как е?
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
е най-после един да попита ремъка как е?
Ремък ако тотално не върти се вижда
, а иначе се чува.
Но всичко е възможно. Още не съм имал случай да ми приплъзва тихо.
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако мислиш че можеш да се справиш сам си смени релето на генератора ако не ,пиши ми на лично да те упътя къде да идеш 
или скайп mitaka9032
или скайп mitaka9032
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”