болт на носач и скоростна на голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

болт на носач и скоростна на голф2

Мнениеот moimoimoi » Вто 25 май 2010 20:43

голеги имам голф2 1.8
смянах скоростната но от вътрешните карета капе масло,как се свалят чашките от скоростната кутия и какво трябва да се смени,някакви тънкости има ли?
другия проблем на голфчето е че болта които минава през тампона на носача и се завива май в купето се върти но нито може да се стегне нито да се развие,т.е. явно гайката в която се завива болта се е скъсала или нещо такова от купето
четох че ако се свали мокета от вътре където са стелките за краката се въждала тази гайка,ама не съм проверявал все още дали е така

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: болт на носач и скоростна на голф2

Мнениеот moimoimoi » Сря 26 май 2010 15:18

Zlobomir написа:1. Каретата на СК се сменят... Абе фланците искаш да кажеш? Там трябва да има семеринги. Фланците се държат със зегерки. В друга тема бях описал аз как го правих, резбата вътре е само за натягане, та да можеш после да поставиш зегерката. Ще се озориш без сваляне на кутия, бих казал невъзможно/нерентабилно. Поука - винаги при сваляне на гадна част подменяй всички уплътнения и гарнитури.
2. Да, така е. Сваля се мокета, за по-лесно и седалка аз без нея не можах, мокетът се държи на шапки и ламарини под тях, под уплътненията на вратите отстрани, пънчето на газта също пречи. Та сваляш и режеш малко, между две тапи се пада. Понеже мокетът е цял, замисли се да завариш и другата. Виж дали резбите са читави!

Поздрави

Zlobomir написа:Моля, а всъщност най-фино се реже пода над гайката със заточена машинна ножовка-секач. На П , повдигаш, заваряваш, огъваш обратно, заваряваш ламарината. Прасни инфото и в тая тема да го има.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”