Голф 3 ми готви изненада????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 ми готви изненада????
Здравейте.Предварително се извинявам на всички,ако пускам излишна тема,но информацията тук е огромна,аз не разбирам много и докато четох се обърках още повече.Преди три години си купих Голф 1994г.1.6 ,бензин,моноинжекция,не знам какво още трябва като данни.Не,че я хваля,но сигурно нова да бях купил сигурно нямаше да е толкова добра.Последните два месеца обаче се появи проблем.Никога не отказва да запали от първия път,но ако я карам съвсем малко и я загася студена се случва втория път да няма сила,която да я накара да запали.Слад една цигара време пробвам пак,пали и повече никакви проблеми.Засега се случва примерно един път седмично,иначе върви без никакви забележки.Ходих в сервиз,оттам ми я върнаха и казаха,че колата ми е перфектна.Майстора ме посъветва за всеки случай да взема нова бобина,сега съм с нова,имам и резервна,но проблема остана.Това което ме притеснява най-много е ,че ме чака още далечен път,не ми се иска колата да ми готви някаква изненада и да ме остави далеч от дома.Моля посъветвайте ме,дали да отида в още някой сервиз,а и за далечен път,понеже имам и Голф донор,дали да не свалям от него чарколяци някакви/и какви/и да си нося в багажника.А и още,освен ако с нещо не съм съвсем наясно не обичам да ровя там където не ми е работата и да си създавам допълнително бели.Благодаря предварително и още веднъж извинявайте.
Re: Голф 3 ми готви изненада????
Важно е да се знае кода на двигателя (трибуквен). Проблемът ти звучи като нещо по електрониката. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ко го пише на двигателя,то след номера има малко разстояние и пише WWO
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако и другия Г3 е с двигател като твоя,може да му свалиш Делкото!Вътре е датчика на Хол,който вероятно ти прави проблеми!

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И аз като горния колега залагам на датчика на Хол.Просто си работи,когато поиска.А в сервиза си работи и за това ти казват,че колата е наред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря.Другия е абсолютно същия,за това го купих,с презумцията когато ми се развали нещо сериозно да ми е под ръка.Радвам се,че Голфа се оказа яко магаренце и засега никакви ядове,нищо ,че е на годинки,че като слушам приятели и познати как плачат с чисто нови коли,особено франсе...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам годината и кубатурата и ако е 75к.с.-вероятно е ABU кода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега отворих големия талон,на P5 пише ABU и някакви цифри нататък,ако е това ,което има значение.
- S BeNziN v KruVtA
- Автомобил:
- Двигател:
колега,имах същия проблем на същата кола ,а решението при мен беше нова дюза на моноинжекцията и всичко си доиде на мястото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
То и аз май го имам тоз проблем, но мислех че това е нормално ,поне така ми обясниха. Когато запаля и покарам 1/2 км и загася и колата постои малко време ,при повторно палене нещо се запъва.Пали но не от първя път ,трябва да повръртя малко и чак тогава . Това съм забелязъл основно става при студено време ( темп. 5-6 градуса и надолу )Образувал се кондензат вода от бензина, щото отначало двигателя е студен и при повторно палене вече в цилиндрите има вода която обърква нещата. Това ми обясниха в което има логика ,но все пак дали е нормално да се получава незнам.
Последна промяна от Dino18 на Вто 20 апр 2010 15:05, променено общо 1 път.
Има логика, но колегата се оплаква, че се е появило последните два месеца.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Или не го е забелязъл по рано или наистина не е нормално да се получава такова нещо и възниква някаква причина да се появи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мотора наистина е ABU,поне така пише в талона,може и преди да го е имало,но го забелязвам сега,тъй като от два месеца аз карам първолака на училище сутрин,а то е на две пресечки,а ако е загрял антифриза до 90 градуса няма такъв проблем.Дори и да не е свързано с тоя проблем пак ще помоля да ми подскажете какво може да ми е от полза при далечен път да сваля от катастрофиралия и да си го нося с мен.Дори и да не мога сам да го сменя,то поне да е налично.
- S BeNziN v KruVtA
- Автомобил:
- Двигател:
клеги, моята логика е следната:
когато е студен двигателя и го запашиш сместа е доста богата ламда сондата дори с подгряване на практика заработва чак след 2-3 мин. точно толкова, че да тръгнеш и да спреш при бутката за встници или кафе примерно. Дюзата от своя страна като започне да не затваря толко плътно (образува капка след спиране на двигателя) налягането на бензина спада часк след 30-40 сек след спиране на запалването и като се насаберат тези факти се получава преобогатяване на сместа ( задавяне) като изчакаш малко или повъртиш с газ до дупка и двигателя си запалва и се стабилизира.
,а ако и ламдата е станала вече по-ленива и трябва повече време за сработване
и проблема е на лице.
след едно изчистване на ултразвук или замяна на дюзата проблема изчезва.

когато е студен двигателя и го запашиш сместа е доста богата ламда сондата дори с подгряване на практика заработва чак след 2-3 мин. точно толкова, че да тръгнеш и да спреш при бутката за встници или кафе примерно. Дюзата от своя страна като започне да не затваря толко плътно (образува капка след спиране на двигателя) налягането на бензина спада часк след 30-40 сек след спиране на запалването и като се насаберат тези факти се получава преобогатяване на сместа ( задавяне) като изчакаш малко или повъртиш с газ до дупка и двигателя си запалва и се стабилизира.
,а ако и ламдата е станала вече по-ленива и трябва повече време за сработване
и проблема е на лице.
след едно изчистване на ултразвук или замяна на дюзата проблема изчезва.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля за извинение административните лица и съфорумците,макар,че четох правилата все пак се поулях доста като се отклоних от конкретния въпрос и писах малко повечко отколкото е нужно.Моля да изтриете излишното,не знам как се прави.Моят извод е да отида отново в сервиз и ще споделя ако се намери решение на проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”