Здравейте колеги,
Тази сутрин като запалих и започна да ми мига една червена лампа /най-лявата на таблото/ изрисувана е вода и термометър, предполагам е за охладителната система. Каква обаче може да е причината. Колата си стигна 90 градуса и си подържа нормална температура, перките вкл и изкл. всичко изглежда нормално. Направи ми впечетление, че антифриза ми е с 1-2 пръста од минимума и искрено се надявам това да е проблема. Какво ще кажете ?! След бачкане ще долея да видя това ли е.
Поздрави!
Червената лампа за водата се размига..... - РЕШЕНО!
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Червената лампа за водата се размига..... - РЕШЕНО!
Последна промяна от astragt на Пет 20 окт 2006 8:01, променено общо 2 пъти.
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами това е. При мен също изтича от някъде и лампата си святка на месец-два (съответно аз доливам антифриз на същия период). Кога ли ще се занимавам и с това...
Първо долей антифриз и го проверявай дали намалява. Също така си прегледай гумените съединения. Хубавото на нашите коли е, че датчика за нивото на антифриза е високо и като изтича от някъде разбираш навреме, а не когато вече е късно.
Първо долей антифриз и го проверявай дали намалява. Също така си прегледай гумените съединения. Хубавото на нашите коли е, че датчика за нивото на антифриза е високо и като изтича от някъде разбираш навреме, а не когато вече е късно.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
zgeorgiev написа:Ами това е. При мен също изтича от някъде и лампата си святка на месец-два (съответно аз доливам антифриз на същия период). Кога ли ще се занимавам и с това...
Наистина много добре е измислено това. На вектрата ми няма такова чудо и когато испусна една клапа разбрах , че ми е изтекъл почти всичкия антифриз чак когато ми замръзна изпарителя. За щастие мотора оцеля, не успя да прегрее, просто някъв див късмет. Иначе пък си отвисях на магистралата в 12:00 през ноща докато дойде пътната помощ.
Всички VW имат датчик за нивото на течноста . 1 пръст да спадне нивото и лампата светва , НО ако си в движение и ти се скъса маркуч може и да не ти светне лампата ако налягането държи нивото в казанчето високо нищо не свети прегряваш , избива ти гарнитурата и изкривяваш главата
случи ми се на мен на PASATA . Облегнал ми единия маркуч на изпаритела на колекторните траби и прегорял а аз си карам докато не ми замръзна изпарителя и одарих 120 градуса
всичко се опече на се доверявай на 100% на този датчик 
всичко се опече на се доверявай на 100% на този датчик Re: Червената лампа за водата се размига тази сутрин-какво л
astragt написа:Направи ми впечетление, че антифриза ми е с 1-2 пръста од минимума и искрено се надявам това да е проблема.
Много вероятно да е това!Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”