Колата е Голф 3, 1.4, бензин. Всичко започна с трудно палене и след няколко дни отказа тотално. Оказа се бобината (оригинална Beru -в последствие разбрах,че само комутатора към нея се е предал) - смених я с втора 1:1 с първата (пак Beru - с голям радиатор). Половин година по-късно колата гасне в движение (на гас) и... с теглича - в къщи. Пак бобината, като за разлика от първия път е изгоряла бобината, а комутатора - здрав. Сменям с нова испанска с малък радиатор с незнайна марка но за около 70лв.(по-скоро китайска). По-малко от седмица и пак в движение падат оборотите, тръгва пак нормално и след 100м. пак падат и почва да превключва гас-бензин и обратно (да не подвеждам ще кажа, че има вероятност да има контактен проблем в платчицата за превключване) и накрая гасне. По-късно пак запали 2-3 пъти но веднага гасне. Смених с на брат ми от полото за да прибера колата и след около 500м. пак спря - бобината направо пареше. След като изтеглихме колата пробвах пак с бобината от полото - запали, но за последно.
Вчера тестваь с нова бобина - веднага щом запаля и почва да грее - за по-малко от минута е вече топла. Сменихме делкото заедно с капачката,палеца и кабела към бобината - ефект никакъв. Днес смених и свещите - кабела на едната свещ беше силно замърсен, а свещите почти черни. Ефект - никакъв. Прегледах цялото табло с предпазилите за видими следи от проблем
(включително разглобих таболото), но на пръв поглед няма контактни проблеми. Не съм отварял релетата, както мисля че срещнах някъде по форума.
Утре ще пробвам компютъра от Голфа на Полото, че само него не съм тествал и ако това не е съм изчерпан от идеи.
Незнам какво трябва да е съпротивлението на палеца - на него пише 2,6, а на мерене показва 1,8кома. На полото палеца е маркиран 1,6 и съпротивлението е 1,6кома - незнам дали не се бъркам от тези надписи. Палецът на голфа както и контактите на капачката бяха с доста нагар, но днес го изчистих - без ефект.
Извинения за дългото обяснение - надявам се така отпадне чатенето.
Моля за съдействи и предварително благодаря